lørdag den 10. december 2016
Mudcake med ganache og krydderidust
Sikke en fantastisk kombination. Kagen er virkelig god med masser af smag, chokoladeganachen gør den endnu bedre og krydderiblandingen giver prikken over i'et. Krydderiblandingen kan evt. gøres stærkere ved at øge chili-mængden.
Mudcake
ca. 15 stykker kage, ca. 26x18x6 cm
190 g smør
190 g mørk chokolade
4 tsk nescafe
140 ml vand
110 selv-hævende mel*
110 alm. hvedemel
40 g kakao
1/4 natron
420 g sukker
3 æg
6 tsk olie
95 ml kærnemælk**
Husk IKKE at åbne ovnlågen de første 50 minutter af hensyn til kagens hæveevne!
Smør en form og læg et stykke bagepapir i bunden. Drys lidt kakao på formens sider. Hæld overskydende kakao ud.
Smelt/varm smør, chokolade, kaffe og vand over svag varme. Imens blandes de 2 meltyper med kakao og natron. Sigt det og tilsæt sukker. Blandes med den varme og smeltede smør/chokoblanding og med ægge/olie/kærnemælken (der er kort pisket sammen med en gaffel). Rør dejen sammen med en dejskraber eller træske.
Hæld i formen og bag i ca. 65 min ved 160 grader.
Spicey Dust
a la Jamie Oliver
1 tsk kanel
1/2 tsk stødt nellike
1/2 tsk stødt koriander
1/2 tørret chili eller lidt chilipulver, afhængig af smag
skallen af 1/2 appelsin
4 spsk kakao
2 tsk. flormelis
en knivspids fint salt
Alt blandes grundigt og drysses på kagen med ganache. Opbevares i en lufttæt pose, på køl. Kan også bruges i varm kakao eller oven på is.
*Selv-hævende mel: 215 g mel, 2½ tsk. bagepulver og 3/4 tsk. fint salt. Blandes og bruges i opskriften.
**Har du ikke kærnemælk, kan du blande 1½ dl. almindelig mælk med 1 spsk. ren citronsaft og lade det stå i ca. 10 min.
Ganache
passer til ovenstående str. kage
80 g mørk chokolade
80 g mælkechokolade
80 g piskefløde
Hæld chokolade og piskefløden i en lille kasserole og smelt/opvarm over svag varme, mens du rører stille og roligt. Når al chokoladen er smeltet og ganachen er samlet til en skinnede chokolademasse fordeles den over kagen.
Drys med krydderiblandingen og evt. lidt pynt. Lad kagen og ganache køle helt af i køleskab, hvor den også skal opbevares indtil servering. Kagen tages ud ca. 30-40 min før servering.