mandag den 26. december 2016

Opskrifter til fyldte chokolader



Julen blev fyldt med masser af chokolade og herunder kan du finde de fleste af opskrifterne.


Opskrift til hvid chokolade med lakrids. Hård plastform.


Opskrift til kanel ganache. Formen er inden brug penslet med spiseligt guldglimmer. Hård plastform.


Opskrift til brændt mandel ganache. Hård plastform.


Opskrift til kokos ganache. Formen er inden brug penslet med spiseligt sølvglimmer. Hård plastform.


Opskrift til hindbærganache.. Formen er inden brug penslet med lyserød spiseligt sølvglimmer, hvilket giver et svagt rosa skær på den mørke chokolade. Hård plastform.


Opskrift til Mocca ganache (grundopskrift tilsættes kaffepulver og vaniljepulver - smag dig frem). Silikoneform.


Lemon Curd med hvid ganache (chokoladeskal fyldes først med lidt Lemon Curd, så grundopskrift tilberedt med hvid chokolade). Hård plastform.


Opskrift til Nougat Crunch. Formen er inden brug penslet med spiseligt guldglimmer. Hård plastform.


Opskrift til Candy Cane (julestok/pebermynte) (1:1 ganache af Marabou med julestok). Silikoneform.


Opskrift til White Crunch (grundopskrift og tilsæt små Rice Krispies). Pynt med mørk chokolade. Hård plastform.


Opskrift til nougat med mørk ganache (brug 1:1 ganache og små stykker af ren nougat). Hård plastform.


Opskrift til Orange Crunch (brug 1:1 ganache af Marabou med Orange Knas). Silikoneform.


Opskrift til Baileyschokolader. Formen er penslet med spiseligt guld inden brug. Silikoneform.

Opskrifterne er enten egen opfindelse eller inspireret af eller direkte fra Maja Vase og Chokoleg.dk.

Formene til chokoladerne er købt bl.a. hos Chokoman, HW Larsen, Mette Blomsterberg, Bagebixen.dk m.fl. Generelt kan jeg ikke anbefale at bruge silikoneforme. Det lykkes ikke for mig at lave chokolader i silikoneforme uden der kom huller og andre små skønhedsfejl. Det kan bedst anbefales at benytte hårde plastforme.