tirsdag den 14. februar 2017

A little love... ♥Så er det atter Valentines Day - dagen hvor det er så hyggeligt at fejre kærligheden med en man har kær.
Jeg tænker, at mine søde kolleger har fortjent en lille ting ♥ Også selv om de ikke fejrer Valentine - kærlighed kan man ikke få for meget af (og heller ikke chokolade).

Jeg har derfor pakket en lille sød æske (fra Tiger) med lidt hjemmelavet chokolade, der har fyld af hvid ganache med passionsfrugt og en mørk ganache med hindbær.

Happy Valentines Day ♥♥♥Opskrifter:

Hvid ganache med passionsfrugt
til ca. 40 stykker chokolade
80 ml fløde
15 g glukosesirup
15 g blødt smør
160 g. finthakket hvid chokolade (ca. 35%)

4 passionsfrugter (del hver frugt i 2 og skab kød og kerner ud. Pres gennem en si, kun saften bruges)

275 g mælkechokolade eller mørk chokolade til formen

Fløden opvarmes med glukosesirup til kogepunktet, og hældes over fint hakket chokolade.
Vent et øjeblik, mens chokoladen smelter lidt. Rør med en lille spartel i midten af massen. Bliv ved med cirkulærer bevægelser i midten af skålen, indtil ganachen begynder at samle sig. Herefter røres resten med i bevægelserne, så alt bliver samlet.
Tilsæt herefter smørret og rør igen til massen er homogen. Er der stadig usmeltet chokolade eller smør, kan massen forsigtigt stavblendes, men vær opmærksom på ikke at piske luft ind i ganachen – det vil forringe holdbarheden af den fyldte chokolade.

Til en form på 24 chokolader bruger jeg ca. 275 g chokolade. Chokoladen kan smeltes efter foreskrifterne for temperering af chokolade (over vandbad, varme op, køle ned og varme op igen), men det synes jeg tager meget lang tid.

Jeg bruger for det meste den hurtige metode - microovnen. Det kræver dog man er lidt opmærksom på ikke at få smeltet chokoladen for hurtigt.
Smelt chokoladen af flere omgange først 1 minut, så 30 sek, så 15 sek og til sidst 5 sek indtil ca. 60-65 % af chokoladen er smeltet. Rør herefter i chokoladen mens resten af chokoladen smelter. Temperaturen falder langsomt og skulle gerne ende på ca. 30 for mørk og 28/29 grader for lys og hvid chokolade. Tilsæt passionsfrugtsaften og bland roligt rundt. Lad den stå i stuetemperatur indtil den har konsistens som tyktflydende honning.
Chokoladen er nu klar til at hælde i formen. Fyld alle huller op og bank formen i bordet et par gange, så eventuelle luftbobler forsvinder.
Vend formen på hovedet og lad overskydende chokolade løbe ud. Det er en god ide at banke let på formen med f.eks. en kniv, så man hjælper chokoladen ud.
Vend formen om igen, skrab overskydende chokolade af og stil den i køleskab i ca. 20 min eller til du skal fylde chokoladerne.

Fyld chokoladeskallerne ca. 1/2 - 3/4 op med fyld. Hæld derefter mere smeltet chokolade over (samme temperatur som før). Skrab formen ren for overskydende chokolade og stil på køl.

Grundopskriften er fra Chokoleg.dk

Mørk ganache med hindbær (den nemme)
til ca. 25 stykker chokolade
100 g mørk chokolade
100 ml piskefløde

Hindbærmarmelade (med eller uden korn, mest mulig saft fra)

Smelt chokoladen i microovnen stille og roligt. Lad det stå på køkkenbordet når ca. 1/3 mangler at være smeltet. Opvarm piskefløden i en lille gryde indtil det er lige ved at koge. Rør nu chokoladen, så alt er smeltet og hæld piskefløden over. Rør stille og roligt indtil alt er samlet til en blank ganache. Lad det stå indtil konsistensen er som tyktflydende honning og tilsæt så marmeladen.
Klar til fyld i chokoladeskallerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar