lørdag den 11. marts 2017
Chia Peanut Butter Cups
En lille skøn snack, når lækkersulten bliver for stor. Og stadig med samvittigheden nogenlunde i orden. Chia frø er jo vildt sunde.
Her får du opskriften:
Chia Peanut Butter Cups
12 stk
125 g Peanut Butter (jeg brugte smooth)
3 spsk. pulveriseret kokossukker (eller 1 spsk Sukrin Gold+2 spsk kokossukker)
2 spsk. Chia frø
250 g mørk chokolade (evt. sukkerfri)
1,5 spsk. neutral kokosolie (fortynder chokoladen)
Lidt hakket peanuts til pynt
En muffin bageform med papirsforme i eller 12 silikone muffinforme
Plads i fryseren
Blend kokossukker i en miniblender til det bliver til pulver. Tilsæt peanut butter og chia frø. Bland det i blenderen. Frys massen i en time, så det kan formes til små kugler.
Klargør imens en bageform med 12 papirsforme/silikoneforme og smelt også chokoladen med kokosolien.
Når massen er godt kold trilles den til 12 små kugler, der flades ud, så de passer i størrelsen til cupcakeformen - men lidt mindre. Stil de 12 flade kugler tilbage i fryseren. De bliver hurtigt bløde og vil flade endnu mere ud. Det vil gøre, at de ikke passer i cupcakesformen.
Fordel 1,5 tsk. let afkølet chokolade i hver form. Lad chokolade hærde en anelse. Læg en iskold flad kugle på. Dæk med 1,5 tsk. chokolade. Når chokoladen er hærdet en smule kan der drysses med lidt hakket peanuts. Stil chokoladekagerne på køl et par timer inden servering.
Opbevares i en æske med tætsluttende låg.
Inspireret herfra.