fredag den 17. marts 2017

Super nem chokoladekageNemt er godt og denne chokoladekage er super nem at tilberede og smager skønt. Jeg havde den med til en frokost sammen med favorit banankagen.

Banankagen var pyntet med 3 slags chokolade, hvid og gul (Candy Melts fra Wilton) og en almindelig mørk chokolade.
Chokoladekagen blev pyntet med kridhvid frosting og farverig krymmel.Og så stod min søn der og kiggede med store runde øjne og spurgte om der ikke var lidt kage til ham? Og det var der jo ikke, for kagerne skulle med til frokost med kollegerne. Hvad gør en god mor så? Jeg halverede lynhurtigt opskriften til chokoladekagen og fik bagt en til ham, der blev pyntet med hakket M&Ms :)Super nem chokoladekage
1 bradepandeform str. ca. 25x30 cm

350 g sukker (ca. 4 dl)
175 g hvedemel (ca. 3 dl)
4 spsk kakao
3 tsk vaniljesukker
3 tsk bagepulver
250 g smør - smeltet
3 æg
2 dl kogende vand

Glasur
200 g flormelis (evt. mere)
1 past. æggehvide (evt. mere)
et par dråber citronsaft (valgfrit)

Pynt
Kulørt krymmel

Bland sukker, mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver sammen. Rør smør og æg i de tørre ingredienser og vend til sidst det kogende vand i dejen. Hæld dejen i bradepanden, der er beklædt med bagepapir. Bag kagen nederst i ovnen i ca. 35 min ved 175°C. Lad kagen afkøle i bradepanden.

Glasur
Sigt flormelis og stil til side. Pisk æggehviden (og evt. citronsaft) til æggehviden kun lige er let skummende. Tilsæt flormelis. Juster konsistensen med enten mere æggehvide eller flormelis. Fordel på kagen og pynt med krymmel.

Opskriften er fundet hos Arla.