onsdag den 26. april 2017

Chokoladekage med friske bærNogle gange kan det være befriende at bruge halvfærdige købe-produkter. Det gør bare livet lidt nemmere. Denne kage blev faktisk ret lækker. Den består af en chokoladekage med små chokoladestykker i. Kagen er delt i 3 bunde og har fyld af chokoladecreme med friske hindbær og blåbær.Den er smurt op med en let hjemmelavet smørcreme med masser af citronsmag og er overtrukket med marcipan.
Alle blomsterne er formet i fondant og pyntet med skovbærkrymmel og sølvglimmer.Det skal du bruge for at tilberede chokoladekagen med creme og friske bær:
1 æske Odense Chokoladekage
1 pose Odense Chokoladecreme
2,5 dl. piskefløde
Friske hindbær og blåbær (en æske af hver)
Smørcreme af eget valg *
1 æske Odense marcipanlåg
Hvid og lyserød Sugar paste fra Odense (til blomsterne)
Odense Skovbærkrymmel (midten af blomsterne)
Sølvglimmer fra Odense
Lidt glasur til at sætte blomster fast med

Kagen tilberedes efter anvisningen på æsken og bages i en 20 cm springform. Køl kagen helt af og del i 3 bunde.
Pisk chokoladecremen efter anvisningen på posen. Tilsæt 2,5 dl. letpisket flødeskum og del chokoladecremen i 2 portioner.
Fordel ca. 1/3 af cremen (fra den ene portion) på den første bund og læg friske bær på (gerne flere end på billedet).Fordel forsigtigt resten af cremen over og mellem bærrene.Læg nu en ny bund på og gentag fordelingen med den anden portion af chokoladecremen og bærrene.Læg til sidst den 3. bund på. Pres let og stil på køl, gerne til dagen efter.
Tilbered smørcreme og smør kagen op.

Opskrift citronsmørcreme*
til en kage på 20-22 cm og 8 cm høj
200g blødt smør
400 g flormelis
1 citron, saften

Rør smør og flormelis på lav hastighed til det er blandet. Øg hastigheden til max og rør i ca. 5 minutter. Tilsæt citronsaft og rør godt igen. Der kan tilsættes mere flormelis hvis konsistensen er for tynd.Lad kage blive iskold i køleskabet og overtræk tilsidst med marcipanlåget. Jeg valgte at løsne låget helt og overføre det til et plastunderlag. Det var for at være sikker på få marcipanlåget helt af det plastik, det sidder på fra start. Det sidder nemlig ret godt fast.Pynt kagen som du har lyst til :)Her med masser af blomster. Og en variation med blå blomster.Alle produkter er sponseret af Odense Marcipan A/S forbindelse med en konkurrence.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar