søndag den 23. april 2017

Solbærmousse på kiksebund med lakridsLakrids og solbær er en god kombination og her er de forenet i en lille kage med kiksebund, solbærmousse og lakridsgele på toppen.

Kiksebund
150 g Digistive kiks
50 g smeltet smør
evt. 2-4 tsk lakridspulver (fra Johan Bülow, kan undværes)
Kageplast
Springform (eller kagering) 16 cm

Blend kiks i en blender eller mas til bittesmå krummer i en lukket pose. Bland med smeltet smør (og lakridspulver) og pres ud i en springform på 16 cm foret med kageplast. Stil på køl.Solbærmousse
300 g frosne solbær
30 g sukker
1-2 spsk. citronsaft
korn fra 1 vaniljestang
3 blade husblas
120 ml. piskefløde
120 ml. skyr natural

Læg husblas i iskoldt vand i 10 min.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med solbær, sukker og citronsaft i en lille gryde og kog blandingen op. Ta' gryden af varmen og tilsæt husblas, hvor vandet er presset fra. Rør godt rund i gryden mens husblas smelter. Hæld gennem en si i en skål og lad solbærsaften afkøle i køleskabet.

Pisk fløden til let skum. Tilsæt skyr og piske videre. Vend så den afkølede solbærsaft i og hæld moussen over kiksebunden. Stil kagen på køl igen.
Når moussen er fast og ca. 30 min før geléen skal på, kan kagen sættes i fryseren, så moussen bliver mere hård på overfladen.
Lakridsgelé
2 blade husblas
50 g sød lakridssirup (fra Johan Bülow)
50 g vand

Læg husblas i iskoldt vand i 10 min.
Varm lakridssirup og vand op i en lille gryde og lad det lune et par minutter. Tilsæt husblas, hvor vandet er presset fra. Rør rundt og lad geléen afkøle til stuetemperatur. Hæld stille og roligt over den kolde moussekage og stil på køl et par timer.

Tag kagen ud og tag forsigtigt kageplasten af. Pynt f.eks. med mini marengs og blade fra rød skovsyre.
Server kagen ved stuetemperatur.Opskrifter inspireret af Madsymfonien og Maja Vase

Ingen kommentarer:

Send en kommentar