søndag den 30. april 2017

Flødebollelagkage med hindbærmousseEn sjov kage, jeg har set flere gange på nettet. Nu skulle den afprøves. Den er super nem at lave og smager rigtig dejligt.

Kagen indeholder 3 lagkagebunde (købt for en gangs skyld), masser af flødeboller og en frisk hindbærmousse.Flødebollelagkage
10 personer
1 pakke lagkagebunde (f.eks. fra Irma), 23 cm
12 flødeboller, standardstørrelse (mine var ret små, så jeg brugte vist 20 stk.)
Hindbærmousse (2 x denne opskrift)
1 bakke friske hindbær
Hindbærsirup eller hindbærmarmelade
Lidt friske mynteblade
Chokoladespåner

Fjern bundene fra flødebollerne forsigtigt med en kniv.
Læg første bund på serveringsfadet. Sæt evt. en bagering omkring eller kanten fra en springform med samme størrelse som bundene. Dette giver en mere skarp kant.Dryp hindbærsirup på bunden eller smør et tyndt lag marmelade på. Fordel herefter 1/3 af hindbærmoussen på og sæt et passende antal flødeboller på


- gi' dem et gok i nøden med en ske eller mas dem forsigtigt ud.Læg en ny bund og gentag med sirup/marmelade, hindbærmousse og flødeboller.
Dryp sirup/marmelade på den sidste bund og vend den siden nedad på kagen. Pres let og stil på køl. Gerne til dagen efter. Pak den 3. portin af mousse godt ind og stil også på køl.Smør sider og top ind med den resterende mousse og pynt kagen som du har lyst.Jeg satte halve flødebolle bunde langs kanten og en hel flødebolle på toppen midt i de friske bær. Der kom også nogle mini marengskys på til sidst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar