onsdag den 24. maj 2017

Chokoladecupcakes med karamel og peanutkrokant


Disse cupcakes er bare skønne, de er bløde, svampede og har en dejlig chokoladesmag. Og så er de nemme at lave. De kan spises som de er eller pyntes efter hvad du har. Pynten her er guldglimmer, Nutellacreme og peanutkrokant (som dog lige skal tilberedes lidt i forvejen). Inden i kagerne gemmer der sig lidt karamel. Karamellen kan købes færdig eller tilberedes selv.

Chokoladecupcakes
15 stk
175 g hvedemel
185 g sukker
30 g kakao pulver
1/2 tsk. natron
1 nip salt
100 g hakket mørk chokolade

120 ml kold kaffe
120 ml kærnemælk
110 ml rapsolie (eller anden med neutral smag)
2 æg str. L, pisket sammen med en gaffel

Tænd ovnen på 160 grader.
Bland alle de tørre ingredienser og rør sammen med en ske. Bland de våde ingredienser og mix de to blandinger til en ensartet dej.
Fordel dejen i cupcakesforme, der er placeret i en metalform (beregnet til cupcakes). Formene fyldes 3/4 op.
Bag i den varme ovn i ca. 24 minutter - test med en tandstik om der hænger dej ved.
Afkøles på en bagerist.



Nutellacreme
250 g stuetemp smør
250 g Nutella
250 g flormelis

Pisk de 3 ingredienser sammen, først på meget lav hastighed indtil flormelis er indarbejdet. Pisk så på høj hastighed i ca. 5 minutter til det bliver let og luftigt.



Hvis du vil pynte kagerne som på billederne, skal du også bruge følgende:

Peanutkrokant
220 g sukker
4 spsk. vand
125 g hakket saltet peanuts
15 g hakket

Smelt sukker med vand over middel varme indtil det bliver gyldent og dufter af karamel. Tag gryden af varmen og tilsæt smørret, og lad det smelte mens du rører rundt. Tilsæt til sidst nødderne og hæld karamellen ud på bagepapir i et tyndt lag og lad det køle helt af. Brækkes i mindre stykker.

Karamel
1 dåse kondenseret mælk
1 stor gryde
Vand

Fjern etiketten fra dåsen og kog hele den uåbnet dåse i mindst 3 timer. Hold hele tiden øje med at der er vand nok i gryden til at dække dåsen, ellers kan den eksplodere.
Fjern dåsen (meget meget varm!) efter de 3 timer og lad den køle helt af inden du åbner den.
Karamellen kan dog også købes færdig og klar til brug.


Samling af kagerne
Udstik et hul i midten af en cupcake. Fyld med lidt karamel og sæt den fraskårne kagedel ned igen i kagen.




Sprøjt nu med en ønsket tyl (jeg har brugt en såkaldt French Tip) og sæt et stykke peanutkrokant fast i frostingen. Drys med guldglimmer.

Til kolleger i dag:



Opskrift på cupcakes er fra Cupcake Jemma og det samme er opskriften på peanutknas

Ingen kommentarer:

Send en kommentar