søndag den 28. maj 2017

Vaniljemacarons med ganacheHvis man har lidt æggehvider, så kan man lave lidt macarons.

Her er opskriften på forholdsvis nemme macarons, der lykkes stort set hver gang. Start med at tilberede ganachen, så den er klar, når kagerne er det.

Vaniljemacarons
Ca. 30 stk. (60 halve)
100 g mandelmel (eller fintblendet mandler uden skal)
200 g flormelis
3 past. æggehvider (stuetemp.)
50 g sukker
1-2 tsk. vaniljesukker

Klargør 3 bageplader med bagepapir.
Bland mandelmel og flormelis. Tilsæt vaniljesukker. Pisk hviderne næsten stive, tilsæt sukker og pisk hviderne helt stive. Vend mandelmel/flormelis/vaniljesukker i hviderne med en dejskraber og rør lidt af luften ud af hviderne. Vend dejen sammen med bevægelser, der går ned i bunden af skålen. Massen skal være lettere flydende. Test med en teske: sæt en tsk.fuld dej på bagepladen. Hvis den flyder jævnt ud efter et nogle sekunder, og ikke efterlader en top, så er massen klar. Ellers rør den et par gange mere med en dejskraber. Pas dog på ikke at rører den for tynd.
Fyld massen i en sprøjtepose med en tylle str. 10 mm og sæt ca. 3 cm store kager på bagepapir.
Lad kagerne hvile på bagepapiret i ca. 30 min (overfladen skal føles tør, når man forsigtigt rører med en finger).
Bag kagerne midt i ovnen i ca. 14-15 min ved 140 grader.

Lad dem køle af et par minutter på bagepladen inden de forsigtigt tages af bagepapiret, og køler helt af på en rist. Opbevares i en lufttæt æske.

Ganache
100 g mørk chokolade
1 dl. piskefløde

Opvarm fløden til kogepunktet. Hæld over chokoladen og lad det stå et par minutter. Rør i midten af skålen med rolige cirkelbevægelser indtil ganachen samler sig og får et blankt udtryk. Rør så i større cirkler indtil alt er blandet.
Lad skålen stå i stuetemperatur indtil den har konsistens som f.eks. blød honning. Hæld i en sprøjtepose og fyld macarons.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar