onsdag den 12. juli 2017

Sommercupcakes med jordbær og fløde



Sommerens søde jordbær med en skøn vaniljecupcake...
Hvis du ønsker at pynte med tørret jordbærskiver, så skal disse tilberedes i god tid, gerne et par dage før. Ideen til de tørret jordbærskiver kommer fra magasinet Lækkerier, som jeg varmt kan anbefale at abonnere på, hvis du er til søde sager.

Cupcakes med jordbær og fløde
12 stk.
125 g selvhævende mel*
125 g sukker
125 g stuetempereret smør, gerne usaltet
1/4 tsk. natron
1/4 tsk. vaniljeekstrakt (eller 1 tsk. vaniljesukker)
2 æg, stuetempereret
1-2 spsk. piskefløde
2-4 spsk. jordbærmos**, alternativt jordbærmarmelade

Bland mel, sukker, smør og natron og æg (og evt. vaniljesukker, hvis du ikke bruger ekstrakt), og rør det på maskine ved middel hastighed så det kun lige er blandet. Tilsæt fløden og vaniljeekstrakten og rør igen ved middelhastighed i ca. 1 minut. Skrab dejen ned af siderne, så alt er blandet.
Tilsæt nu 2-4 spsk afkølet jordbærmos (eller jordbærmarmelade), men rør ikke rundt. Fordel dejen i 12 papircupcakeforme (der står i en metalform), hvor du tager lidt dej og lidt jordbærmos op med en ske og skraber ned i formen. Fordel dejen/mosen i de 12 forme. Dejen hæver en del, så det er vigtigt at bruge alle 12 forme, ellers hæver kagerne ud over (tro mig!!).
Bages midt i en forvarmet ovn 170 grader i ca. 18-20 min. Test med en tandstik om der hænger dej ved.
Tag med det samme kagerne ud af metalformen, og lad dem køle af på en rist.

*Selvhævende mel
215 g hvedemel
2,5 tsk. bagepulver
0,25 tsk. fint salt
Blandes grundigt. Opbevares i lufttæt beholder.

**Jordbærmos
400 g jordbær (skåret i kvarte)
2 spsk. sukker

Blend jordbær og hæld mosen i en lille kasserolle gennem en si, så kernerne kommer fra. Tilsæt sukker og lad det simre ved svag/middel varme i ca. 20-30 min, så det tykner. Lad det afkøle.

Jordbærfrosting
Lav dobbeltportion, hvis du ønsker meget frosting
100 g usaltet smør, stuetempereret
225 g flormelis, sigtet
2-3 spsk. piskefløde
evt. 1/2 tsk. vanilje ekstrakt
2-3 spsk. jordbærmos

Rør smørret til det bliver helt lyst. Tilsæt det sigtede flormelis ad to omgange. Rør først stille og roligt, så der ikke kommer en sukkersky i hele køkkenet. Rør så på middelhastighed i et par minutter.
Tilsæt fløde og evt. vaniljeekstrakt.

Når kagerne er afkølet og frostingen er klar, forberedes en sprøjtepose med ønsket tyl. Tilsæt 2-3 spsk. jordbærmos i frostingen, men rør ikke rundt. Tag nu frosting med noget af jordbærmosen ned i sprøjteposen og fordel på kagerne. Pynt som du ønsker.
Kagerne serveres ved stuetemperatur, men opbevares køligt pga. frostingen.

Tørret jordbærskiver
1 bakke friske jordbær
Bagepapir

Tænd for ovnen på 50 grader. Vask og tør jordbærrene og nip den grønne stilk af. Skær bærrene i skiver på ca. 4 mm og fordel dem på bagepladen, som er beklæde med bagepapir. Stil pladen i ovnen med lågen på klem (sæt en lille træske) og lad dem "bage" i 1,5 time. Tag bagepladen ud og vend de endnu bløde skiver over på et nyt stykke bagepapir. Tør dem igen i ovnen (med døren på klem) i 1,5 time. Tag dem ud og afkøl.
Hvis dine bær har meget saft kan bagetiden godt være længere.
Opbevares i en lufttæt beholder i flere uger.



God fornøjelse :)

Opskriften er oprindeligt fra CupcakeJemma, du kan se hendes video her.