lørdag den 1. juli 2017
Tærte med nougatcreme og mandelkrokant
Bageform ca. str. 18 cm
6 personer
Bund
125 g brun farin
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
80 g æggehvider (fra ca. 1½ æg)
50 g hakket mandler
35 g hakket hvid chokolade
70 g havregryn
Mandelkrokant
120 g sukker
100 g mandel
Nougatcreme
70 g nougat
2,5 dl piskefløde
Bund
Tænd ovnen på 190 grader og smør formen. Læg et stykke bagepapir i bunden.
Den hvide chokolade hakkes. Hviderne piskes let og blandes med resten af ingredienserne. Vend hakket hvid chokolade i.
Hæld dejen i bagformen og bag i ca. 15-18 minutter. Lad bunden afkøle i formen.
Mandelkrokant
Hak mandlerne til krokanten groft, og smelt sukker ved svag varme på en pande.
Når sukkeret er smeltet, og har taget lidt farve (men endelig ikke blevet for mørkt), tilsættes mandlerne og der røres godt rundt.
Krokant-massen hældes ud på bagepapir, og trykkes flad. Krokanten afkøles og hakkes groft.
Nougatcreme
Nougaten smeltes over vandbad - nougaten skal kun lige smelte, det brænder nemt på. Fløden piskes let.
Den smeltede nougat hældes i en tynd stråle op i den piskede fløde, mens der røres.
ELLER:
Tilbered nougatcremen som ganache 6 timer/dagen før: Hak nougat i små tern. Opvarm fløden til kogepunktet. Hæld over nougaten og lad det stå et par minutter. Rør i midten af skålen til cremen samler sig og bliver blank. Rør så i større cirkler til alt er blandet. Dæk med husholdningsfilm helt ned på overfladen af cremen og stil på køl indtil cremen er helt koldt (minimum 6 timer).
Pisk cremen - pas på ikke at overpiske, så vil cremen gryne.
Fordel nougatcremen på bunden og fordel krokanten på toppen.
Opskriften er herfra.