lørdag den 18. november 2017

Fyldt chokolade med lime og pralineMeget frisk og lækker fyldt chokolade, jeg har fundet opskriften på hos Anine, der er rigtig dygtig og inspirerende.

Fyldt chokolade med lime og praline
Ca. 20 stk.
200 g hvid chokolade

Praline
50 g mandler
50 g sukker
1/4 dl vand
30 g hvid chokolade (overskydende chokolade fra tempereringen)
Lidt havsalt

Desuden
Ca. 50 g Limecurd (eller lemoncurd)
Guldstøv

Praline: Rist mandlerne i ovnen i ca. 5 minutter ved 175 grader. Kog sukker og vand op til vandet fordamper, og sukkeret bliver til en lysebrun sirup. Det tager et par minutter. Kom de ristede mandler op i siruppen, og hæld det hele over på et stykke bagepapir. Lad mandlerne køle helt af.

Tempereret chokolade: Hak chokoladen fint. Kom 1/4 (50 g)af chokoladen i en skål for sig, og varm den resterende del op over vandbad. Når chokoladen er 45 grader, tages den af vandbadet og den resterende 1/4 (50 g) hældes op i skålen med hakket chokolade. Rør med en dejskraber til chokoladen er smeltet. Chokoladen bør nu være ca. 30 grader.

Fyld chokoladeformen med chokolade. Vend formen om så overskydende chokolade falder ud og ned på et stykke bagepapir på bordet. Bank let med f.eks. en saks, så mest mulig chokolade kommer ud. Skrab overfladen ren. Læg et stykke bagepapir over formen og vend den med bunden opad og sæt på køl til chokoladen har sat sig.Praline: Blend de afkølede mandlerne til en hel fin masse i en foodprocessor. Tilsæt den smeltede chokolade, og lad det køre med til en blød creme. Smag evt. til med en smule havsalt.

Fyld chokoladeskallerne 2/3 dele op med limecurd og kom derefter lidt praline i, så der er få millimeter op til kanten. Hæld et lag af den tempererede chokolade over chokoladerne, og glat ud med en paletkniv. Sæt chokoladerne tilbage på køl i en times tid.

Vend chokoladerne ud ved at give formen et (eller flere) bank i bordet.Pensl evt. de færdige chokolader med glimmer, her er det guldstøv fra Odense Marcipan.

Og til en af veninderne var der lige en lille gaveæske med smagsprøver (limecurd-, karamel- og havtornfyld):

Ingen kommentarer:

Send en kommentar