lørdag den 18. november 2017

Knasende lækker cookiekage med ganache



Super lækker bund med store stykker af chokolade og peanuts, der smager af småkager. Herpå den dejligste mælkechokoladeganache og små knasende chokoladekugler.
Opskriften er fra den altid inspirerende Maja Vase, dog ændret en smule i forhold til originalopskriften.



Cookiekagebund
ca. 8-10 personer
75 g blødt smør
150 g brun farin
1 æg
100 g hvedemel
50 g finvalsede havregryn
1/2 tsk. salt
50 g mælkechokolade
50 g saltede peanuts

Bagform med løs bund 20 cm

Ganache
200 g mælkechokolade
100 ml piskefløde
15 g glukosesirup
1 nip salt

Pynt
Chokolade
Chokoladekugler (Callebaut, Valrhona)


Tæænd ovnen på 200 grader og smør formen let med smør. Læg evt. et stykke bagepapir i bunden af formen.

Smør og brun farin piskes lyst og luftigt. Pisk ægget i.
Bland mel, havregryn og salt i.
Hak chokolade og peanuts groft og vend dem i.
Fordel delen i en form med løs bund (20 cm i diameter)
Bag kagebunden i ca. 10-12 minutter ved 200 grader. Den skal lige blive lysebrun i kanterne.
Lad kagenbunde køle helt af. Tag bunden ud af formen og rengør denne. Læg kagebunde tilbage og sæt evt. et stykke kagefolie langs kanten.

Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
Fløde og glukosesirup bringes lige til kogepunktet i en lille gryde og hældes så over chokoladen.
Rør i midten af skålen indtil massen samler sig og bliver blank.
Smag til med salt.
Fordel ganachen over kagen og stil på køl i mindst 4 timer gerne natte over.



Tag forsigtigt bagekant og plastfolie af kagen. Pynt med smeltet chokolade og chokoladekugler.
Server kagen fra let kølig (synes jeg).