Der er frit valg mellem havtornganache
Solbær-lakridsganache
eller Peanutbutterganache
Peanutbutterganache
70 g mørk chokolade, hakket
35 g smooth Penutbutter
60 g piskefløde
lidt havsalt
Bland mørk chokolade og Peanutbutter i en lille skål, der kan tåle varme. Opvarm piskefløden til kogepunktet og hæld den over chokolade og peanutbutter. Lad det stå et minut eller to, rør derefter i midten af skålen til massen begynder at samle sig. Når alt er samlet tilsættes lidt havsalt. Lad ganachen stå til den har konsistens som tyk honning.
Selve bundene får du opskriften på her:
Macarons
ca. 20 stk.
Af Maja Vase
75 g mandelmel
75 g flormelis
25 g æggehvider
75 g sukker
25 g vand
25 g æggehvider
Sigt flormelis og mandelmel i en skål, og rør 25 g æggehvide i blandingen med en træspartel.
Kom vand og sukker i en lille gryde, og varm det op til 116°C. Pisk resten af æggehviderne stive i en helt ren skål (tør den gerne først af i eddike - også piskerisene), og hæld den 116°C varme sukkerlage i æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Pisk videre, indtil marengsen er afkølet (ca. 50°C)
Vend lidt marengs i mandelblandingen, og vend derefter resten i – forsigtigt. kom massen i en sprøjtepose med rund tylle. Sprøjt små cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad bundene hvile i ca. 30 min.
Bag dem i 150 grader i ca. 8 min. Sæt en træske/-palet i klemme i ovnlågen, skru ned til 130 grader og bag videre i ca. 5 min. Lad bundene køle helt af.