søndag den 25. februar 2018

Bærmousser på browniebundKagen til min søde venindes fødselsdag består af flere slags mousser samlet på en skøn browniebund. Kagen pyntes med friske bær og kan - som her - sprøjtes med chokoladespray, så den får det fine nubrede udseende.Første mousse er en hindbærmousse, der blev lagt i bunden af en 16 cm kuppelform. Efter en times tid i fryseren kan næste mousse tilføres. Jeg valgte en kirsebærmousse, der fik en anelse appelsinsirup for at fremhæve smagen. Kirsebærmoussen blev delt i 2 portioner og imellem de to lag, kom lidt knas. Jeg vil dog anbefale at vente med knasen til den allersidste mousse er stivnet og lægge den på som afslutning i stedet. Det bliver nemmere når kagen skal skæres. Til sidst kom solbærmousse tilsat 2-3 tsk lakridssirup. Lad alt fryse helt.
Sådan så mousserne ud, da de var frosne og lige kommet ud af silikoneformen.Browniebunden bages og afkøles.
Når mousserne er bundfrosne, lægges browniebunden på et fad med bunden opad for at give en jævn overflade. Smør overfladen med et tyndt lag Nutella.
Spray den frosne mousse-top med chokoladespray. Flyt forsigtigt toppen over på kagenbunden. Pas på ikke at røre ved chokoladesprayen - det giver nemt mærker. Hele den samlede kage sættes i køleskab for at tø op, mindst 6-8 timer. Kagen bør tilberedes om morgenen, så den stille og roligt kan stå og tø op i køleskabet.
Pynten - frisk frugt og friske krysantemumblomster sætte på umiddelbart inden servering.Opskrifter
Browniebund
Til mousserne følges denne opskrift, der kommer fra Maja Vase:

Bærmousse
300 g frosne bær
30 g sukker
1-2 spsk. citronsaft
korn fra 1 vaniljestang
3 blade husblas
120 ml. piskefløde
120 ml. skyr natural

Læg husblas i iskoldt vand i 10 min.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med bær, sukker og citronsaft i en lille gryde og kog blandingen op. Ta' gryden af varmen og tilsæt husblas, hvor vandet er presset fra. Rør godt rund i gryden mens husblas smelter. Hæld gennem en si i en skål og lad bærsaften afkøle i køleskabet.
Pisk fløden til let skum. Tilsæt skyr og piske videre. Vend så den afkølede bærsaft i og hæld moussen i formen. Stil moussen i fryseren.

Til denne kage, der tilberedes i en 16 cm kuppelform brugte jeg:
1/2 portion hindbærmousse
2 portioner kirsebærmousse med 2 tsk appelsinsirup, deles i 2 portioner hvis der skal knas mellem.
1 portion solbærmousse med 2-3 tsk. lakridssirup
Hvid chokoladeknas: 75 g hvid smeltet chokolade blandet med 2 håndfulde knuste cornflakes

Ingen kommentarer:

Send en kommentar