mandag den 5. marts 2018

Tiramisu cupcakesSuper lækre cupcakes, der smager som den italienske Tiramisu-kage. Selve cupcakes'ene er virkelig gode og fugtige, og dem vil jeg helt klart bruge opskriften på igen. Fyldet er også virkelig skønt. Frostingen vil jeg næste gang bytte ud med en anden opskrift. Den var lidt for sød til min smag.Tiramisu cupcakes
8 store eller 12 alm. størrelse
90 g saltet smør, stuetemp
150 g sukker
3 tsk vanilje ekstrakt
6 spsk creme fraiche, skyr eller yogurt
3 past. æggehvider
160 g hvedemel
2 tsk bagepulver
6 spsk mælk
2 spsk vand

Tiramisu fyld
2 past. æggeblommer
6 spsk sukker
170 g mascarpone
120 ml piskefløde
2 1/2 spsk varmt vand
1 spsk instant espresso kaffe (Nescafe)
2 spsk Kahlua

Frosting
113 g usaltet smør, stuetemperatur
500 g flormelis, del i 3 portioner
2 1/2 spsk Kahlua eller færdiglavet espresso kaffe
170 g mascarpone, stuetemperatur

Cupcakes
Forvarm ovnen til 175 grader og klargør en cupcakepande med cupcake forme.
Pisk smør og sukker indtil det bliver lyst i farven og luftigt, cirka 2-3 minutter.
Tilsæt vaniljeekstrakt og creme fraiche og bland det godt.
Tilsæt æggehvider af to omgange, rør godt mellem hver omgang.
Bland mel og bagepulver i en anden skål, og bland derefter mælk og vand i en anden skål.
Tilsæt halvdelen af ​​de tørre ingredienser og bland godt. Tilsæt mælkeblandingen og bland godt. Tilsæt de resterende tørre ingredienser og bland igen.
Fyld cupcakeformene max. 3/4 op. Dejen hæver en del. Bages i 15-17 minutter, eller indtil en kniv eller tandstikker kommer ud med kun et par krummer. Hvis dejen undervejs ser ud til at hæve for meget/flyde over, kan man sætte en træske i klemme i ovnlågen i ca. 5 min. Det hjalp på mine kager.
Fjern cupcakes fra ovnen og lad dem køle i 2-3 minutter i formen, og flyt dem derefter til en rist uden metalformen.

Fyldet
Bland æggeblommer og sukker i en lille metalskål. Kog lidt vand op i en kasserolle og lad blandingen være over småkogende vand i ca. 6-8 minutter med varmen på lav, mens der hele tiden omrøres. Fortsæt til blandingen er lys i farven og sukker er opløst. Der kan godt være en anelse uopløst sukker tilbage - det vil opløses sig senere. Hvis blandingen begynder at blive for tyk og få en mørkere gul farve, er den over-kogt, desværre. I det tilfælde må du starte forfra med nye ingredienser.
Pisk nu æggeblommer med håndmixer, indtil de bliver tykkere og mere gule. Fold mascarpone i piskede æggeblommer efterfulgt af lidt stift pisket fløde.
Bland i en anden skål varmt vand, espresso og Kahlua. Lad det køle af.
Når kagerne er kølige, skæres centrene ud. Der kan bruges en "cupcake corer" eller blot skær et hul til fyldet.
Dryp 1 lille spsk. af espressoblandingen over indersiden af ​​hullerne i kagerne, og udfyld hullerne med Tiramisu-fyldet.

Frosting
Rør smøret blødt og lyst. Tilsæt 1/3 af flormelis og 1 spsk Kahlua. Rør det sammen. Tilsæt igen 1/3 af flormelis og det resterende Kahlua. Rør til det er helt glat. Tilsæt forsigtigt mascarpone - vend det i.
Med en mixer på lav hastighed, tilsættes den sidste 1/3 af flormelis og bland igen stille og roligt. Hvis det røres for kraftigt kan blandingen blive for tynd.
Pynt med frostingen, og drys med en smule kakao og sæt evt. en chokoladekugle på toppen.
Opbevares i køleskabet. Serveres dog ved stuetemperatur. Tag dem ud af køleskabet 20-30 minutter før servering, så de er ikke for kolde og faste i frostingen.Opskriften er fundet hos Life Love and Sugar

Ingen kommentarer:

Send en kommentar