lørdag den 17. marts 2018

Chokolade cupcakes a la TiramisuFor nylig kastede jeg mig ud i en skøn opskrift med Tiramisu cupcakes. Selve kage-delen var en super lækker vanilje cupcake. Den var skøn fugtig og havde en dejlig tung konsistens. Jeg var dog ikke tilfreds med frostningen oven på kagen, den var alt for sød. Nu har jeg fundet løsningen - jeg bruger den frosting jeg også bruger til Tiramisu macarons. Den er virkelig god og ikke så sød - og nem at tilberede. Og så smager den skønt sammen med disse chokoladecupcakes, der har fyld af en Tiramisucreme.

Chokoladecupcakes
12 stk eller 50 mini cupcakes
200 g rørsukker
2 æg
1½ dl creme fraîche 18%
100 g blødt smør
50 g kakao
1 tsk vaniljesukker
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
100 g mørk chokolade, smeltet, let afkølet

Smelt chokoladen og tænd ovnen på 180 grader.
Pisk æg og sukker lyst og skummende, det tager et par minutter. Bland smør og creme fraîche i dejen og rør til smørret er rørt helt ud.
Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og kakao sammen og sigt det i æggemassen. Rør dejen til den er ensartet. Den smeltede chokolade røres forsigtigt i dejen.
Fordel dejen i cupcake forme - fyld max 3/4 op. Bag kagerne ved 180 grader i 8-10 minutter hvis det er minicupcakes eller ca. 20-25 min hvis det er almindelige cupcakes. Test med en tandstik om de er færdige.Tiramisu fyld
Rigeligt til 16 cupcakes
2 past. æggeblommer
6 spsk sukker
170 g mascarpone
120 ml piskefløde

1,5 spsk varmt/kogende vand
1/2 spsk instant espresso kaffe (Nescafe)
1 spsk Kahlua (kan dog undværes)

Bland æggeblommer og sukker i en lille metalskål. Kog lidt vand op i en kasserolle og lad blandingen være over småkogende vand i ca. 6-8 minutter med varmen på lav, mens der hele tiden omrøres. Fortsæt til blandingen er lys i farven og sukker er opløst. Der kan godt være en anelse uopløst sukker tilbage - det vil opløses sig senere. Hvis blandingen begynder at blive for tyk og få en mørkere gul farve, er den over-kogt, desværre. I det tilfælde må du starte forfra med nye ingredienser.
Pisk nu æggeblommer med håndmixer, indtil de bliver tykkere og mere gule. Fold mascarpone i piskede æggeblommer efterfulgt af lidt stift pisket fløde.
Bland i en anden skål varmt vand, espresso og Kahlua. Lad det køle af.
Når kagerne er kølige, skæres et hul ud. Der kan bruges en "cupcake corer" eller blot skær et hul til fyldet.
Dryp 1 lille spsk. af espressoblandingen over indersiden af ​​hullerne i kagerne, og udfyld hullerne med Tiramisu-fyldet.Frosting
til 12 cupcakes
400 g mascarpone
5-6 spsk floromelis
50-75 ml. piskefløde
2 spsk Kahlua (eller lidt kaffepulver)

Pisk alt sammen i et par minutter. Stil på køl til frostingen bliver en anelese mere fast. Pynt kagerne.

Opbevar kagerne på køl, men tag dem ud i god tid, ca 1 time før.