lørdag den 31. marts 2018

Kransekagemacarons?Eller Baci di Bubbio som de hedder når de købes hos en lokal bager i en by i Italien. De minder lidt om macarons i den måde man fremstiller dem på, men smagen er meget mere som kransekage - med chokolade. Jeg fulgte ikke opskriften til den oprindelige ganache, da jeg allerede havde lidt Tobleroneganache (tilsat lidt Nutella). Næste gang vil jeg prøve med karamelganachen. Tilbered gerne kagerne og læg dem sammen et par dage før, så får de den rette smag og konsistens.

Kransekagemacarons
ca. 20-25 stk.
200 g chokolade, ca. 55% kakao
350 g marcipan
150 g sukker
2 (80 ml) past. æggehvider

Desuden en stor kraftig sprøjtepose og en stjernetyl

Tænd ovenen på 155 grader (varmluft). Hak chokoladen (55%) og smelt den over vandbad. Rør smuldret marcipan, sukker og æggehvider grundigt sammen (det skal minde om kransekagemasse). Jo mere blød den er desto nemmere er det at sprøjte kagerne ud.
Tilsæt den let afkølede smeltede chokolade. Bland det hele godt og hæld massen i en sprøjtepose med stjernetyl.
Sprøjt ca. 40-50 små toppe ud fordelt på 2 bageplader med bagepapir. Da kransekagemassen er lidt hård i det, vil det give de små toppe lidt højde på og mønster. Bag dem i ca. 15-20 minutter - til de føles sprøde på overfladen men stadig lidt bløde indeni. Lad dem køle af et par minutter på bagepladen, herefter på en rist.
Match kagerne to og to i samme størrelse, når de er helt kolde.Karamelganache
100 g mørk chokolade, 70% kakao
2-3 toffeesauce eller dulce de leche

Smelt chokoladen og bland toffeesaucen i. Lad blandingen stå til den har konsistens som blødt smør. Saml to kager med ganache imellem. Pres dem let sammen. Opbevares på køl.

Opskriften er fra et ugeblad, men jeg husker desværre ikke hvilket.