onsdag den 22. august 2018

Bedste banankage - ever



Den er bare et sikkert hit - hver gang. Der er masser af banansmag og store stykker af mørk chokolade. Kagen kan pyntes som man vil - jeg plejer at bruge masser af forskellige chokoladestriber og måske lidt guld...

Bedste banakagen - ever
springform str. Ø20 cm
ca. 8-10 personer

125 g smeltet smør
185 g sukker
2 æg
150 g mel
½ tsk. bagepulver
1 tsk natron
½ tsk. vaniljesukker
2 spk. mælk
200 g bananmos (ca. 2 mellemstore)
100 g groft hakket chokolade
Brug gerne kagestrimler for en højere og mere jævn bagt kage

Evt. fintrevet skal fra en appelsin


Tænd for ovnen på 200 grader.
Smør en form ca. 20 cm og læg et stykke bagepapir i bunden. Sæt gennemvåde bagestrimler eller et meget vådt viskestykke om bageformen.
Pisk æg og sukker tykt og luftigt. Tilsæt det smeltede men let afkølet smør.
Bland mel med bagepulver, natron og vaniljesukker. Mos bananerne og bland det med den hakkede chokolade.

Bland æggemassen med melblandingen og tilsæt til sidst banan/chokolade sammen med mælken.
Hæld i formen og bag ved 200 grader i ca. 35-45 min. Fjern bagestrimlerne de sidste 10 minutter. Bagestrimler gør at kagen måske skal have 10-15 længere i ovnen. Dæk kagen hvis den undervejs bliver for mørk på overfladen.

Opskriften kan også bruges til cupcakes. Portionen giver da ca. 16-18 cupcakes, der skal bages i ca. 25-35 min.
Sæt gerne kagen i køleskabet. Det bliver den kun bedre af...

På billedet er kagen pyntet med gul, mørk og hvid chokolade samt spiseligt guld.