fredag den 24. august 2018
Pink træstammer
Træstammer
ca. 14 á 5 cm
400 g kagerester (jeg brugte 300 g Drømmekage og 100 g chokoladekage)
120 g groft revet marcipan (jeg havde dog kun overtræksmarcipan)
100 g smeltet mørk chokolade
3 spsk kakaopulver
2-5 spsk hindbærmarmelade (prøv dig frem)
1-2 spsk romessens (afhængig af styrke)
(Brug flormelis til at justere, hvis konsistensen bliver for blød)
100 g mørk chokolade
300 g overtræksmarcipan (rosa fra Odense Marcipan, klar til brug)
Blend kageresterne til krummer. Riv marcipanen og tilsæt de øvrige ingredienser. Prøv dig frem mht. mængden af marmelade og rom (ja, kedeligt job men nogen skal jo gøre det ...)
Pak kagemassen godt ind og læg på køl i ca. 1 time. Del massen i 3 og rul til aflange stænger, ca. 2,5 cm i tykkelse.
Rul marcipan ud i et rektangel stykke, der passer i længde og bredde til stængerne. Når marcipanen er på plads kan stængerne lægges lidt på køl, så de bliver nemmere at skære ud i passende størrelser. Jeg skar dem 5 cm lange.
Smelt chokoladen over vandbad og dyp først den ene ende. Stil træstammen oprejse på den u-dyppet ende indtil chokoladen er hærdet. Dyp så den anden ende. Opbevar træstammerne på i køl indtil servering.