mandag den 1. oktober 2018

Moussekage med grøn mandarin




Moussekage med grøn mandarin
10 personer
Kagebund
90 g sukker
75 g blødt smør
1 spsk vaniljesukker
2 æg, str. M/L
50 g finvalset havregryn (eller letblendet grovvalset)
90 g hvedemel
1,5 tsk bagepulver
1/2 dl piskefløde eller mælk
Bageform Ø 20 cm

Limeganache
100 g hvid chokolade
0,5 dl piskefløde
saft fra 1 lime
evt. hvide Crispearls (chokoladekugler fra Callebaut)



Mandarinmousse
4 1/4 blade husblas
5 grønne mandariner ("Satsuma")
Skallen fra de 5 mandariner, ikke overfladebehandlet
100 g lyst rørsukker
25-30 mynteblade
0,5 dl hyldeblomstsaft
1 dl græsk yogurt 2%
4 dl. piskefløde
Silikoneforme, halvkugler i str. 3 og 5 cm

Pynt
Moussebomber
Mynteblade
Hvide Crispearls fra Callebaut
Sølvkugler fra Dr. Oetker
Lidt spiseligt bladsølv



Start med at tilberede den hvide limeganache. Smelt den hvide chokolade og rør piskefløde, der er varmet op til lige under kogepunktet, i mens der røres i midten af skålen. Si limesaft i og rør til ensartet. Stil til afkøling på køkkenbordet.

Bag nu kagebunden.
Tænd ovnen på 190 grader. Rør smør, sukker og vaniljesukker godt sammen i flere minutter. Tilsæt et æg af gangen. Bland havregryn, mel og bagepulver i en skål og tilsæt i smør/æggeblandingen. Bland kun til det lige er ensartet. Rør til sidst fløden i. Fordel dejen i en bageform med bagepapir i bunden.
Bag i midten af ovnen i 25 min. Overfladen blive fin gylden. Lad kagen køle af i formen efter endt bagetid.

Moussen
Læg husblas i blød i iskoldt vand i mindst 10 minutter.
Pres saften fra de 5 grønne mandariner. Mos skallen, mynteblade og rørsukker godt sammen i en morter.



Hæld mandarinsaft, hyldeblomstsaft og det "grønne sukker" op i en lille kasserole og småkog i ca. 5 minutter. Si det gennem en meget fintmasket si og evt. gennem et kaffefilter/køkkenrulle, så der ikke kommer "grums" med i den færdige saft/sirup. Kram vandet fra husblas og smelt det i den varme sirup. Lad det køle lidt af og rør derefter yogurten helt ud i siruppen.
Pisk fløden til let skum og vend sirup og flødeskummet forsigtigt sammen.
Fordel lidt mousse i halvkugleformene, ca. 8 kugler af hver størrelse. Sæt disse forme i fryseren i mindst 3 timer.

Udstik den kolde kagebund, så den bliver 18 cm i stedet for 20 cm. Rengør bageformen og for den langs kanten med kageplast.
Smør limeganache oven på kagebunden og fordel chokoladekugler på ganachen. Placer kagen i midten af bageformen og fordel den resterende mandarinmousse langs siderne og på toppen. Gør overfladen så glat som mulig.
Stil kagen i køleskab til moussen er stivnet og moussebomberne i fryseren er klar. Placer da bomberne på kagen og lad dem tø op på køl en time eller to.
Fordel moussebomberne på kagen og pynt med hvide og sølvfarvet kugler, bladsølv og mynteblade inden servering.