søndag den 9. juni 2019

Limemousse på chokoladebund



Denne lille skønhed består af en Black Magic-kagebund med bærkompot på toppen. Begge dele er indstøbt i en frisk limemousse og er sprayet med Velvet chokoladespray (fra SilikoMart).
Kagen er samlet i en 18 cm silikoneform med spiralmønster.



Black Magic kage
Black Magic chokoladekage
Brug kun 1/3 del af opskriften i en bageform str. 18 cm. Lad kagen køle helt af.

Bærkompot
150 g blandet røde bær (frost)
4 spsk sukker
1 spsk vand

Kog bær op i en lille gryde med sukker og vand.
Lad det koge et par minutter, så alle bær bliver bløde. Hæld derefter saften fra og mos bærrene let gennem en si, så der ikke er så meget væde.
Lad bærrene køle af. Kompotten smøres på toppen af chokoladekagen og begge dele fryses i en bageform str. 18 cm.

Limemousse
4 blade husblas
100 ml limesaft (ca. 5 limefrugter)
100 g sukker
400 ml piskefløde
1 tsk vanilje

Udblød husblassen i koldt vand. Bring limesaft og sukker til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme limesirup. Lad siruppen køle af til håndvarm. Pisk fløde og vaniljesukker til let flødeskum. Vend først lidt af skummet i den lillefingervarme limesirup og vend derefter af 3-4 omgange forsigtigt limesiruppen i flødeskummet. Fordel moussen i en silikoneform (20 cm i diameter) men kun op til ca. 1,5 cm fra kanten. Tryk forsigtigt den frosne kagebund med bærkompotten nedad i moussen. Glat overfladen, så kagebund og mousse flugter med silikoneformens kant. Stil kagen i fryseren natten over.

Tag den frosne kage ud og befri den fra silikoneformen. Spray kage med Velvet chokoladespray og stil kagen til optøning i køleskabet i ca. 3-4 timer. Pynt kagen inden servering, f.eks. blot med friske hindbær langs kanten. Kagen bør serveres kølig.