søndag den 9. juni 2019

En grøn favoritDen smagte virkelig intet mindre end fantastisk og var et stort hit ved Pinsefrokosten i dag.
Denne skønne grønne kage gemmer på en kokos- og limebund. Glazen er farvet grøn med matcha-pulver, som gør at den ikke er så sød. Glazen drillede lidt på siderne, så jeg hastede noget kokosmel i ovnen, hvilket bare gav et ekstra godt element til kagen. Kagen skal fryses i minimum 12 timer før den glazes og efterfølgende tø op i køkeskab i 3-4 timer, så start i god tid.Lime-kokosbund
2 past. æggehvider
30 g sukker
2 tsk. revet skal fra 1 ubehandlet lime, økologisk
30 g kokosmel
30 g mandelmel
60 g flormelis
40 g hvid chokolade  hakket
1 tsk. vaniljesukker
1 springform str. Ø16 cm

Pærermousse
3 blade husblas
3 pærer (eller 1,5 dl pæresaft)
Saft fra 1 lime
50 g sukker
3 dl piskefløde
100 g skyr
1 tsk. vaniljesukker
1 silikoneform 20 cm, f.eks. Perla fra SilikoMart

Matcha glaze
5 blade husblas
100 g lys sirup, f.eks. ahornsirup
1 dl koldt vand
2 tsk. matcha pulver
150 g hvid chokolade
Stavblender

Pynt
Dr. Oetker Økologisk Leafy Pear krymmel
Let ristet kokosmel
Et par marengs

Lime-kokosbund
Tænd ovnen på 180 C. Klip et stykke bagepapir til bunden af bageformen.
Pisk æggehvider og sukker sammen til en luftig masse.
Bland de øvrige ingredienser sammen og vend dem i æggemassen uden at slå luften ud. Kom massen i springformen og bag bunden i midten af ovnen i 20 til 22 minutter. Lad bunden køle af i formen. Tag forsigtigt bagepapiret af, når kagen er taget ud af formen og er blevet kold. Sæt gerne bunde i fryseren en times tid.

Pæremousse med lime
Læg husblas i blød i meget koldt vand. Skræl og skær pærerne i små tern og tilsæt saft fra limefrugten. Kog pærer og limesaft op med sukker og vaniljesukker, blend herefter pærerne og si det hele gennem en si (dette giver 1, 5 dl). Vrid og smelt husblas i den varme pæresaft og lad det køle let. Når saften er kølet til lillefingervarm, vendes den sammen med skyr.
Pisk fløde til let flødeskum og vend den sammen med skyr, lidt af gangen. Fyld moussen i silikoneformen og bank formen let i borden, så evt. luftbobler forsvinder. Tag kokosbunden ud af fryseren og pres den ned i, så mousse og kagebund flugter med silikoneformens øverste kant. Sæt kagen på frost natten over.

Matcha glaze
Læg husblas i blød i koldt vand. Kog matchapulver, sirup og vand op og lad husblassen smelte heri. Hak chokoladen og kom den i en høj kande. Hæld nu den varme matchablanding over og kom stavblenderen langsomt og skråt ned i den høje beholder, så der dannes så få luftbobler som muligt. Lad stavblenderen være dækket af matchamassen hele tiden og blend til det er en enstartet grøn masse. Lad herefter glazen køle ned til ca. 33 C (ikke højere end 35 C).

Tag nu kagen direkte fra fryseren og fjern silikoneformen. Placer kagen på en lille skål eller et glas, så glazen kan løbe frit ned over siderne på kagen uden at ramme noget. Læg et stykke bagepapir eller sølvpapir under skålen/glasset til at opsamle den overskydende glaze. Hæld så glazen over kagen i cirkelbevægelser (husk at tjekke at siderne er dækket). Lad glazen sætte sig på den kolde kage. Efter et par minutter kan dråber af glaze på den nederste kant af kagen fjernes med en varmvarm paletkniv. Ønsker du ristet kokos langs siderne, duppes dette forsigtigt på inden kagen løftes over på fadet.Stil kagen i køleskab til optøning, ca. 4 timer. Pynte med f.eks. økologisk Leafy Pear krymmel og lidt marengs.

Kagen er set hos Dr. Oetker.