lørdag den 2. november 2019

10 års jubilæumI dag den 2. november er det 10 år siden jeg udgav mit først blog-indlæg om kager. Der er lavet stribevis af kager siden da.
I dag fejres jubilæet med en lækker brownie tilberedt med Toms Skildpadder, et lag ganache også med Toms Skildpadder og med knasende kiksekugler. Til sidst en frisk appelsinmousse til at holde sammen på hele herligheden. Kagen er pyntet med gylden glaze, der blev stænket med guld og langs kanterne sidder små chokoladestykker, der også er guldfarvet. På toppen ligger der nogle forskellige chokoladekugler.
Appeslinmoussen og chokoladekagen, der har den lette rom-smag fra chokolade-skildpadderne er en dejlig kombination.

Brownie-bund
100 Toms Mini Skildpadder
50 g smør
4 æg
300 g sukker
130 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
100 g mørk eller lys chokolade, groft hakket

Tænd ovnen på 180 grader.
Smelt skildpadderne med smør over vandbad. Lad det køle af til lun.
Pisk æg og sukker luftigt i ca. 8 minutter, og vend sigtet mel, bagepulver, salt i og til slut hakket chokolade. Tilsæt den afkølede skildpadde/smør creme. Vend det hele sammen. Del kagen i 3 smurte forme a 16 cm (eller bag som en hel kage i en 20x20 cm form og nyd den som en almindelig brownie).
Bag de små kager i ca. 30-35 min. Der skal lige hænge lidt dej fast på en skarp kniv. Bager du kagen hel, skal den bage i ca. 45 min.
Udstik en bund på 15 cm i diameter. For en kagering med kageplast og læg bunden deri og sæt i fryser.

Ganache
100 g Toms Skildpadder
0,4 piskefløde
Crispearls, Dark

Smelt skilpadderne forsigtigt over vandbad. Rør rundt til det hele er smeltet. Kog piskefløde op til kogepunktet og hæld overchokoladen. Lad stå et lille minut. Rør i midten af skålen til ganachen begynder at samle sig. Rør til slut i hele skålen. Lad det afkøle.
Hæld over den iskolde kagebund og drys med Crispearls. Stil i fryser i mindst 1 time.Appelsinmousse
2 dl frisk appelsinsaft
Skal af 2 appelsiner
1 tsk. vaniljepasta
100 g sukker
5 blade husblas
1 dl cremefraiche, 18 %
4 dl. piskefløde
1 silikoneform 18 cm cm

Læg husblas i blød i koldt vand. Kog sukker, saft og skal fra appelsinerne med vaniljepasta til al sukkeret er opløst. Si saften ned i en skål og rør husblas i (uden vandet det lå i). Lad det køle ned til ca 25 C.
Pisk fløde til lige knap bløde toppe. Tilsæt cremefraiche og pisk det kort sammen. Når din saft er afkølet, vendes saften i flødeskummet af 3 omgange.
Tag den frosne bund med ganache ud og fjern kageplast. Hæld moussen i silikoneformen. Bank formen let i bordet for at fjerne evt. luftbobler. Læg så kagen ned i moussen med kagebundenbunden opad. Fjern evt. overskydende mousse med en paletkniv. Kagebund og mousse skal flugte.
Stil formen i fryseren og lad den blive dybfrossen.Når kagen skal bruges tages den ud 6 timer før og stilles i køleskab.Skal kagen pyntes med glaze skal dette ske mens kagen er dybfrossen. Herefter stilles den til optøning. Guldpletterne, der blev knap så tydelige er guld-dust blandet med lidt vodka. Blandingen blev stænket på lige efter glazen.