
Kagen består af bløde kakaobunde og en lækker ganache med ristet pekannødder. Moussen med havtorn er meget syrlig, men passer godt til det søde indlæg i midten af kagen.
Her får du opskrifterne som jeg tilberedte dem, efter inspiration fra Maja Vase.
Kakaobunde
2 æg
75 g sukker
1/2 tsk vaniljesukker
60 g mel
20 kakao
springform 16 cm
Tænd ovnen på 200 C. Læg bagepapir i bunden af formen.
Pisk æg og sukker i 5 minutter så det bliver helt lyst. Bland mel, kakao, vaniljepulver og sigt det over æggemassen. Vend det hele stille og roligt sammen med en dejskraber. Hæld dejen i formen og stil den i den varme ovn. Sæt en træske i klemme i døren de første 5 minutter. Det gør, at kagen hæver mere jævnt.
Når kagen er bagt færdig efter ca. 20 minutter tages den ud og afkøles inden den tages ud af formen. Del kagen i 3 bunde (der bruges kun to).

Pekanganache
100 g pekannødder (ristet i 5 minutter i ovn ved 200 C)
100 g sukker
50 g Gold callebaut chokolade (eller mælkechokolade)
30 ml piskefløde
Smelt sukker i en lille gryde, rør lidt undervejs. Når det er smeltet og er blevet let gyldent, tages det fra varmen og nødderne vendes rundt i gryden. Hæld de nu karamelliseret nødder ud på et stykke bagepapir til afkøling.
Kør halvdelen til smør i en lille blender. Hak den anden halvdel til groft "sand".
Smelt chokoladen i microovn. Opvarm fløden til kogepunktet og hæld over chokoladen. Rør i midten til ganachen samler sig. Vend pekansmør og 2/3 af de hakkede pekannødder i. Fordel ganachen over 2 af bundene. Drys med de hakkede nødder på den ene. Læg dem sammen som en sandwich i den springform du bagte kagen i og stil i fryseren i en lille times tid.

Havtornmousse
250 g havtorn
2,5 spsk sukker
1 tsk vaniljepasta
2 spsk citron
3 husblas
2,5 dl. piske
3 tsk. vaniljesukker
Læg husblas i koldt vand. Stil til side.
Kog havtorn, sukker, vaniljepasta og citron op og lad det koge ca. 1 minut.
Si kogevandet fra, men gem ca. 1 dl. Mos bærrene gennem en si, så du kun får saften. Tilsæt ca. 1/2 dl. af kogevandet. Tilsæt husblas og lad køle af.
Ovenstående burde giv ca. 1,5 dl. havtornsaft.
Pisk fløden og vaniljesukker til blødt skum. Rør/vend havtornsaft i ca. 1/2 dl af gangen. Vend først mere saft i, når det forrige er blandet med flødeskummet.
Hæld op i formen og læg den frosne kagedel i. Moussen sætter sig hurtigt. Stil silikoneformen i fryser natten over.

Kagen blev i frossen stand sprayet let med brun chokoladespray fra SilikoMart og pyntet med kobberfarvet chokoladekugler og almindelige sukkerkugler.