Smukke og velsmagende julesmåkager, der pynter i kageskålen.
Julekranse
24 stk.
115 g smør, stuetemp.
100 g sukker
2 appelsiner, skallen herfra
1 lille æg,
150 g mel
50 g Maizena (majsmel)
50 g mandelmel
Pynt
100 g hvid chokolade
10 g kakaosmør (kan undværes)
30 g hakket pistacienødder
30 g hakket tørret tranebær
15 g kandiseret appelsinstykker
Perlesukker
Rør smør og sukker sammen. Tilsæt fintrevet appelsinskal. Rør ægget sammen med en gaffel og tilsæt 2/3 del af ægget. Tilsæt mel og mandelmel og rør til en dej. Tilsæt evt. lidt ekstra mel, hvis dejen bliver for fugtig.
Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til ca. 8 mm tyk. Læg dejen i køleskab til den er fast, ca. 30-45 min.
Tænd ovnen på 200 grader og udstik kranse med en diameter på max. 5 cm med et hul i midten på 2 cm af den kolde dej.
Bag kransene midt i ovnen i ca. 12-14 min. Lad dem køle helt af.
Smelt den hvide chokolade. Tilsæt evt. kakaosmør for en tyndere konsistens. Dyp kransene og pynt med hakket tranebær, pistacier, appelsinskal og perlesukker.
Rør smør og sukker sammen. Tilsæt fintrevet appelsinskal. Rør ægget sammen med en gaffel og tilsæt 2/3 del af ægget. Tilsæt mel og mandelmel og rør til en dej. Tilsæt evt. lidt ekstra mel, hvis dejen bliver for fugtig.
Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til ca. 8 mm tyk. Læg dejen i køleskab til den er fast, ca. 30-45 min.
Tænd ovnen på 200 grader og udstik kranse med en diameter på max. 5 cm med et hul i midten på 2 cm af den kolde dej.
Bag kransene midt i ovnen i ca. 12-14 min. Lad dem køle helt af.
Smelt den hvide chokolade. Tilsæt evt. kakaosmør for en tyndere konsistens. Dyp kransene og pynt med hakket tranebær, pistacier, appelsinskal og perlesukker.