fredag den 20. december 2019

Julekranse



Smukke og velsmagende julesmåkager, der pynter i kageskålen.

Julekranse
24 stk.
115 g smør, stuetemp.
100 g sukker
2 appelsiner, skallen herfra
1 lille æg,
150 g mel
50 g Maizena (majsmel)
50 g mandelmel



Pynt
100 g hvid chokolade
10 g kakaosmør (kan undværes)
30 g hakket pistacienødder
30 g hakket tørret tranebær
15 g kandiseret appelsinstykker
Perlesukker

Rør smør og sukker sammen. Tilsæt fintrevet appelsinskal. Rør ægget sammen med en gaffel og tilsæt 2/3 del af ægget. Tilsæt mel og mandelmel og rør til en dej. Tilsæt evt. lidt ekstra mel, hvis dejen bliver for fugtig.
Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til ca. 8 mm tyk. Læg dejen i køleskab til den er fast, ca. 30-45 min.
Tænd ovnen på 200 grader og udstik kranse med en diameter på max. 5 cm med et hul i midten på 2 cm af den kolde dej.
Bag kransene midt i ovnen i ca. 12-14 min. Lad dem køle helt af.

Smelt den hvide chokolade. Tilsæt evt. kakaosmør for en tyndere konsistens. Dyp kransene og pynt med hakket tranebær, pistacier, appelsinskal og perlesukker.