fredag den 20. december 2019

Kokos-karamel-konfekt-kage

I

Ingen jul uden kokos-karamel-konfekt-kagen. 

Kokos-karamel-konfekt-kage
f.eks. form str. 20×20 cm

Bund
125 gram smør
140 gram hvedemel
140 gram brun farin
50 gram kokos

Karamelfyld
1 dåse kondenseret mælk (sødet)
3 spsk. sirup eller honning
lidt salt
30 gram smør

Chokoladeovertræk
125 gram mørk chokolade
25 gram smør

For en 20x20 cm bageform med bagepapir. Tænd ovnen på 175 grader.
Smelt smørret, bland det med brun farin, kokos og mel, og rør det grundigt sammen (med en ske). Pres dejen ud i formen.

Bag bunden i 12-15 minutter, indtil den er lysebrun.

Mens bunden bages tilberedes karamellen. Bland den kondenserede mælk, salt, smør og sirup/honning. Lad det koge op under omrøring, og lad det stå på varmen uden helt at koge i et par minutter, så det bliver lidt tykkere og en anelse mørkere i farven.
Når bunden er bagt hældes karamellen over og kagen bages i yderligere 10-15 minutter, eller indtil karamellen er fast og gylden. Den vil boble op, men falder ned igen under afkølingen.
Lad kagen køle helt af (evt. natten over) i køleskab.

Hak chokoladen. Smelt smørret og chokoladen over vandbad. Hældes over den kolde kage og fordeles. Lav gerne et fint mønster, mens chokoladen stadig er let flydende. Pynt kagen med det samme med masser af pynt.



Lad kagen sætte sig i mindst et par timer.
Når kagen skal serveres, skæres den forsigtigt ud i små stykker.
Kagen kan fint fryses. Tø op i køleskab i et par timer, men server ved stuetemperatur.