søndag den 12. januar 2020
Snacks med poppet quinoa og peanuts
Skønne snacks til den lille lækkersult. De indeholder ikke raffineret sukker, men er sødet med Sukrin og banan.
Quinoa & peanut butter bund
2 spsk. smooth peanut butter
1 spsk. kokosolie uden smag
1 1/2 spsk. Sukrin fibersirup Gold
1 tsk. vaniljepulver
3 spsk. havregryn
6 spsk. poppet quinoa
3 tsk. chiafrø
2 tsk. kakaonibs
1 tsk. kakao
Blend kakaonibs, så de findeles lidt. Tilsæt havregryn. Blend kort. Rør kakao, quinoa og chiafrø i blandingen og vend det sammen i skålen.
Smelt peanutbutter med kokosolie, fibersirup og vaniljepulver. Tilsæt de tørre ingredienser og fordel i en form. Pres massen godt ned i formen, så massen bliver helt fast. Jeg har anvendt en silikoneform med plads til 12 små brød/kager, der hver måler 7,5x3x3 cm.
Peanut Butter Fudge
1 stor banan (ca. 100 g)
100 g smooth peanut butter
15 g kokosolie (neutral smag)
Blend bananen helt fint.
Smelt kokosolie og peanut butter og tilsæt til bananen. Blend det grundigt.
Fordel fudgen over de kølige bunde, evt. med en sprøjtepose. Stil i køleskab, mens chokoladen smeltes.
Chokoladeovertræk
100 g mørk chokolade, f.eks. EASIS mørk sukkerfri chokolade
1/2 tsk. smagsneutral kokosolie (blødgør chokoladen)
2 spsk. hakket saltet peanuts
Smelt chokoladen over vandbad med olien. Fordel chokoladen over bundene og drys med hakket peanuts. Stil formen i fryseren i 30-45 minutter.
Når kagerne er gennemkolde men ikke dybtfrosne, tages formen ud af fryseren. Vend den på hoved og pres forsigtigt på bagsiden i begge sider af hver lille kage. Fudgen er ret blød og kan derfor presse ud ud af kagen, hvis man ikke tager dem lidt forsigigt ud af formen. Opbevares i køleskab.
Her ses bunden og midten af kagerne: