lørdag den 26. september 2020

Banan, peanut butter og chokolade lagkage

Efter rigtig mange gange op og ned af trapperne ved dagens flytning, så var det velfortjent med kage: 3 saftige bunde med banan, peanut butter og chokolade lagt sammen med chokoladeganache og peanuts. Den blev serveret sammen med en frisk citronmåne.

Banan,  peanut butter og chokolade lagkage

8 personer
3 meget modne bananer
3 æg
190 g sukker
130 g mel
1,5 tsk bagepulver
Lidt salt
115 g smør
150 g peanut butter, crunchy
115 g mørk hakket chokolade
1,5 spsk hvedemel (blandes med chokoladen)
3 bageforme a 16-18 cm

Tænd for ovnen på 200 C. Smør de 3 forme og læg bagepapir i bunden.
Smelt smør og lad det køle lidt af.

Pisk æg og sukker i mindst 5 minutter ved høj hastighed. Bland mel og bagepulver og sigt det i æggemassen. Tilsæt salt. Vend det sammen stille og roligt uden at slå luften ud af æggene.

Tilsæt det afkølede smør af flere omgange.

Mos bananerne og rør det sammen med peanut butter. Vend det i dejen. Bland til sidst chokolade med mel i.
Bag bundene midt i ovnen ca. 20-25 minutter og lad dem køle helt af i bageformen på en bagerist.
Pak bundene ind og sæt i køleskab gerne til næste dag.

Chokoladeganache

200 g chokolade (evt. 100 g mørk og 100 g Gold chokolade)
175 g piskefløde
25 g glukosesirup
Lidt peanuts


Smelt chokoladen enten i microovnen eller over vandbad.
Varm fløde og sirup op til kogepunktet og rør det i chokoladen af 3 omgange, hvor der røres hver gang til ganachen samler sig.
Dæk med husholdningsfilm og lad det stå på køkkenbordet natten over.

Samling

Fordel ganachen i 3 lige store portioner. Smør alle 3 kagebunde  og fordel lidt peanuts. Hvis ganachen er meget blød bør de 3 kagebunde stilles på køl i ca. 20 minutter til chokoladecremen er blevet fast. Saml så kagen og server ved stuetemperatur.