torsdag den 1. oktober 2020

Jubilæumskage

Et 2 års jubilæum skal fejres - med en lækker kage og foto fra kontraktens underskrivelse.

Kagen indeholder 3 lyse bunde med hakket mandler, hindbærmousse og Tobleronecreme, og er opsmurt med Nutellacreme. Langs siderne er der små guldfarvet chokoladeflager fra Callebaut.

Opskrifter

Lagkagebunde (se længere nede)

Hindbærmousse

Nutellacreme

Chokoladedryp




Lagkagebunde med nødder

3 bunde a 20 cm

4 æg

200 g sukker

1 tsk. vaniljesukker

1 tsk bagepulver

180 g mel

100 g mandler eller andre nødder

Indstil ovnen på 175 C. Smør let formen og læg bagepapir i bunden.

Pisk æg og sukker helt lyst, det tager ca.5 minutter.

Hak nødderne til grove krummer. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker og sigt det i æggene, når de er pisket. Vend det roligt sammen for at bevare luften i æggemassen.

Tilsæt det grove mandelmel og vend igen roligt sammen.

Fordel dejen i formen og bag først 10 minutter med ovnlugen let på klem. Luk ovnen helt og bag yderligere i ca. 20 minutter. Hold øje med overfladen at den ikke bliver for mørk.

Lad kagen køle helt af i formen og skær så langs kanten for at løsne den. Vend den ud og del i 3 bunde.