søndag den 20. september 2020

Mandelkrans



Super nem opskrift med kun 3 ingredienser og lidt pynt. 

Mandelkrans
6 personer
200 g mandler (blendes til fint/mellemfint mel)
200 g flormelis
5 past. æggehvider
Smør til formen
Evt. rasp til at drysse formen med for lettere at få kagen ud
En silikoneform (nemmest at fjerne kage fra)

Indstil ovnen på 200 C, ikke varmluft. Sæt en bageplade næsten nederst.
Smør formen grundigt og drys evt. med rasp. Kagen sætter sig nemt fast i formen.
Blend mandlerne til en blanding af fine krummer og lidt grovere krummer. Bland med flormelis.
I en helt ren skål piskes de 5 æggehvider til en fast masse. Rør mandelmelet i af 3-4 omgange uden at slå luften ud af hviderne.
Hæld i formen, næsten til kanten. Kagen hæver, men falder igen under afkøling.
Bages i ca. 30 minutter. Åbn ikke ovnen undervejs.
Test med en tandstikker efter 30 minutter om kagen er gennembagt.
Tag kagen ud og lad den afkøle helt inden formen forsigtigt fjernes. 

Smelt hvid, lys og mørk chokolade og dekorer kagen. Drys med lidt chokoladekugler og spiseligt bladguld.