En virkelig lækker tærte som også er nem at tilberede.
Tærtebund
180 g mel
100 g lyst rørsukker
1/2 tsk. bagepulver
100 g smeltet, afkølet smør
Aflang tærteform med løs bund, 35x13 cm
Fyld
175 g blandet nødder
275 g Neslé kondenseret mælk (ca. 3/4 dåse)
50 g farin (brunt sukker)
2 spsk ahornsirup eller honning
2 spsk Baileys med chokoladesmag
1 tsk. vaniljeekstrakt
Lidt flagesalt
Lidt flagesalt
Smelt og afkøl smøret. Bland mel, sukker og bagepulver godt sammen. Tilsæt smør og rør det rundt. Det skal være en krumme-agtig masse. Smør formen grundigt og pres dejen på plads. Stik nogle huller hist og pist med en gaffel.
Rør kondenseret mælk, farin, sirup, Baileys og vanilje sammen og fordel over bunden. Drys nødderne på og bag i 55-60 min ved 150 grader - hold øje med at overfladen ikke bliver for mørk. Tag tærten ud og drys let med flagesalt.
Lad tærten køle helt af inden den fjernes fra formen og serveres, eventuelt med vaniljeis til.
Opskriften er set hos Neslé.