lørdag den 19. juni 2021

Passionsfrugt og karamel cuber


En lækker lille hapser med den skønneste smag af karamel og passionsfrugt. Ideen er set hos Maja Vase, det er dog ikke Majas opskrift, der er anvendt.

Karamel
ca. 15-20 cuber a 2,5 cm

55 g sukker
30 g gukose sirup
10 g vand
10 g smør
60 ml piskefløde
1 nip flagesalt
50 g passionsfrugtpure (evt. frossen)
150 g Gold chokolade
Silikoneform med 2,5 cm cuber (SilikoMart)

Overtræk
200 g Gold chokolade
20 g kakaosmør

Udstyr
Silikoneform 
En flamingoform (fx Ø30 cm)
Slikkepinde

Kog sukker, glukose og vand op. Varm smør, fløde, passionsfrugt og flagesalt op, når glukoseblandingen når 130 C, så den er klar til at blande i, når glukoseblandingen når 185 C. Tag gryden af varmen og rør flødeblandingen i ad 3 omgange. Pas på det bruser op og er meget varmt.
Varm nu blandingen til 115 C og hæld den forsigtigt i silikoneformens huller. Bank formen godt i bordet, så eventuelle lufthuller forsvinder. Stil i fryser til cuberne er frosne. 

Tag de frosne cuber ud af formen og stil på køkkenbordet ved ca 20 grader mens chokoladen tilberedes.
Temperer chokoladen til overtrækket og hæld i en lille beholder.  Cuberne bør nu have en konsistens, der gør, at du kan stille en slikkepind halvvejs ind og dyppe i chokoladen. Bank overskydende chokolade af og stik pinden i flamingoformen.  Sæt hele flamingoformen i køleskabet i 1 times tid.