søndag den 27. juni 2021

Skumtoppe på cookiebund

Skumbananer i nyt design og med en bund af småkage.
Start med at støbe skallerne. Her er det i den fine plisseret form Melo Cake Plissé (fra Chocolate World, nr. 1971). Bag så småkagebunden og tilbered til sidst bananskummet. 

Chokoladeskaller
230 g mørk chokolade (150 g og 50 g til at pode med)
100 g mælkechokolade
30 g kakaosmør
Gult kakaosmør samt guldglimmer til pynt af formen

Sprøjt gult kakaosmør i formen med en tandbørste. Lad det størkne. Pensl forsigtigt med guldglimmer. Bank overskydende ud af hullerne og tør formen godt af.
Temperer de to chokolader sammen med kakaosmør. Støb skallerne og lad formen stå - evt. til næste dag.

Småkagebunde
ca. 30 små kagebunde
35 g stuetemp smør
15 g peanutbutter, crunchy
70 g brunt sukker,  farin
1/2 æg
70 g hvedemel
25 g mørk chokolade, gerne bagefaste chokoladedråber
evt. 15 g finthakket peanuts
Rund udstikker 3,5 cm

Tænd ovnen på 200 C. Gør en bageplade klar med bagepair.
Rør smør, peanuthutter, sukker og æg godt sammen i en skål og tilsæt så mel, chokolade og peanuts. Vend det hele til en ensartet dej. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til 0,5 cm i tykkelse. Bag i ca. 15 minutter. Tag bagepladen ud og lad småkagebunden køle lidt af. Udstik små cirkler med udstikkeren. Overskydende småkager kan gemmes i lufttæt beholder, bruges som bund til f.eks. flødeboller - eller bare spises som de er.

Skumfidus med banansmag
10 stk. skumtoppe
3 blade husblas
150 g sukker
0,75 g vand
2 dråber gul pastafarve (fra AmeriColor)
0,5 tsk bananessens (fra Sugar Flair)
Evt. Pralin Feuilletine (fra Callebaut, knas)

Læg husblas i koldt vand. Kog sukker og vand op og lad det boble 5 min. Tilsæt opvredet husblas og gul farve. Lad det småkoge i 15 min til alt sukker er opløst. Tilsæt banansmag og rør det godt ud.
Hæld siruppen i en røreskål. Pisk på middel hastighed i 10-15 min.  Lad massen køle til 32 C. Hæld i en sprøjtepose hvor den yderste cm er smurt med 1 dråbe madolie (uden smag). Smør også udvendigt på posen. Det gør, at det er knap så klistrer at få ud af posen. 

Læg en lille smule knas i bunden af den støbte chokoladeskal. Fordel skumfidus i og afslut med en småkagebund, evt. med en lille dut af mere knas. Pres forsigtigt kagebunden ned og luk langs kanterne med tempereret chokolade. Lad de fine skumbanantoppe hvile i køleskab et par timer, hvorefter de kan tages ud af formen.

Bør opbevares på køl i sommerhalvåret.