Lækre stænger, der består af en kiksebund og et lag passionsfrugtkaramel, dyppet i 50/50 mælkechokolade/karamelchokolade. Stængerne er støbt i en form fra SilikoMart Professional, der hedder Slim Bar.
Passionsfrugtkaramel
55 g sukker
30 g glukosesirup
10 g vand
10 g smør
60 ml. piskefløde
50 g passionsfrugtpure (frossen)
Kog sukker, glukose og vand op. Varm smør, fløde og passionsfrugtpure op, når glukoseblandingen måler 130 C. Når glukoseblandingen måler 185C tages gryden af varmen og den varme flødeblanding røres i ad 3 omgange. Pas på - det bruser og og er meget varmt.
Varm igen op til blandingen måler 115 C og fyld huller i silikoneformen halvt op. Bank formen i bordet til luftbobler forsvinder. Lad dem køle af og stil på frost i et par timer.
Kiksebund
85 g havrekiks
40 g smør
Sukkerkugler/krymmel
Blend havrekiks til små krummer. Smelt smør og rør i kiksekrummerne til en ensartet masse. Fyld i hullerne på de frosne karamelstænger. Stil igen på frost.
Smelt chokoladen. Tag 2-3 frosne stænger ud og stik 2 tandstiller i en af dem. Dyp i chokoladen og stil på sølvpapir. Drys med det sammme med sukkerkugler. Fortsæt til alle stænger er dyppet. Opbevares på køl.