torsdag den 31. oktober 2024

Efterårs chokolader


Chokolader i smukke gyldne efterårsfarver. 

Lys chokolade med bronze blomster - chokoladekaramel
Mørk chokolade med striber - ganache og karamel
Hvid chokolade med blomster - lakrids og solbær
Mørk chokolade med gyldne fjer -  Yankiebar ganache
Mørk chokolade med guld og præg - Crispy saltkaramel creme
Mørk chokolade med gyldne blomster -  Hollybar ganache med fudge tern
Mørk chokolade med tekst - ganache med saltet peanuts
Mørk chokolade med snirkler - citronknas
Mørk chokolade med grene og blade - Biscoff creme og chokoladedråber



Et par opskrifter

Fyldte chokolader med solbær og lakrids
80 g hvid chokolade (f.eks.  Callebaut)
30 ml piskefløde
30 g sød lakridssirup
50 g (frosne) solbær

Smelt chokoladen let.
Bring fløde, lakridssirup og solbær i kog i en lille gryde, si massen og hæld den udover chokoladen.
Vent et kort øjeblik, og rør så rundt i midten af skålen, indtil ganachen samler sig og bliver blank.
Stavblend den evt. 
Køl til 30 C før det fordeles i skallerne.


Peanut fyld
100 g chokolade (70 g gold/30 g lys)
25 g piskefløde
2 dråber vaniljeessens
50 g fint hakket salte peanuts

Smelt chokoladen over vandbad sammen med fløden. Rør det grundigt sammen til en blank ganache. Rør vanilje og peanuts i. Køl til 30 C før det fordeles i skallerne.