Skønne kæmpe store cookies, der er bagt før og vil blive bagt igen. Min søn har døbt dem Futuristic Cookies - hvorfor vides ikke😅
De er gode og indeholder faktisk to småkager samlet til en. Det tykke lag chokolade på toppen gør dem ekstra gode.
Peanut Butter Cookie (inderste småkage)
12 store cookies
55 g stuetemp. smør
85 g Crunchy Peanut Butter (eller Smooth Peanut Butter)
85 g rørsukker
30 g alm. sukker
1 æg
1 tsk. vaniljeessens
1/4 natron
95 g mel
1/2 tsk salt
Indstil ovnen på 175 C.
Pisk smør, peanut butter og de 2 slags sukker sammen i nogle minutter. Tilsæt æg og vaniljeessens. Bland natron, mel og salt og tilsæt. Rør roligt til samlet.
Del dejen i 12 lige store kugler. Pres dem let flade, så de er ca. 1,5 cm høje. Stil i fryser i mindst 20 minutter.
Chokolade cookie
115 g stuetemp. smør
110 g farin
85 g alm. sukker
1 stort æg
1/2 spsk. lys glukosesirup
2 tsk. vaniljeessens
160 g mel
65 g kakao
1 tsk majsstivelse
1/2 tsk natron
1/2 bagepulver
1/4 tsk salt
Rør smør og de 2 slags sukker sammen i nogle minutter. Tilsæt æg sammen med sirup og vaniljeessens.
Bland mel, kakao, majsstivelse og natron, bagepulver og salt og tilsæt. Rør til dejen er netop samlet.
Fordel i 12 store kugler, pres dem let og stil på køl.
Imens gøres 2 bageplader klar med bagepapir.
Samling
Tag en chokoladekugle ud og fold den om en peanut butter kugle. Læg småkagen på bagepladen og form den rund, men let flad og ca. 2,5-3 cm høj. Fortsæt med yderligere 5 cookies. Fordel de 6 cookies på en bageplade og bag dem midt i ovnen i ca. 18-20 min. Når de begynder at krakelere/revne let, tages bagepladen ud. Lad cookies blive på pladen i yderligere 10 minutter før de overføres til en rist til fuldstændig afkøling.
Pynt
Smelt 100 g lys/Gold + 1/2 tsk kokosolie (eller rapsolie) og 100 g mørk chokolade + 1/2 tsk kokosolie (eller rapsolie) i hver sin skål. Læg først ca 1,5 tsk mørk chokolade på cookien, læg så lys chokolade og rør rundt med en tandstik til du får et fint mønster. Lad chokoladen størkne, evt. i køleskab.