Denne lille sag indeholder mousse af mandarinsaft fra friske mandariner. Inden i midten gemmer sig 2 store cookies lagt sammen om en karamelchokoladeganache.
Kagen er spayet med hvid chokolade og pyntet med en blomst i gold chokolade.
Kagen passer til 6 personer. Formen er Ø13 cm indvendigt mål.
Cookieindlæg
35 g blød smør
75 g lyst rørsukker
1/2 æg
et lille nip salt
25 g finvalsede havregryn
35 g hvedemel
1/2 tsk. vaniljesukker
50 g hakket mørk chokolade/små chokoladedrops
Udrul dejen og udstik 2 bunde, der skal bruges til formen afhængig af hvilken du vælger. Husk der skal være plads til mousse rundt om bunden, når kagen samles, så de skal være mindre end hullet i formen.
Bag bundene midt i en 180 C varm ovn i 15-18 minutter. Lad bundene køle helt af.
Sæt kageplast omkring den ene bund, fyld halvdelen af ganachen på og drys gavmildt med chokoladedrops. Læg sidste bund over og stil i fryser i 30 minutter.
Ganache
110 g Gold chokolade
65 g piskefløde
10 g glukosesirup
Små chokoladedrops af mørk chokolade
Varm fløde og sirup op til kogepunktet og hæld over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter inden der røres i midten, til ganachen samler sig og bliver blank.
Mandarinmousse
4,5 blade husblas
2,5 dl friskpresset mandarinsaft
100 g rørsukker
1 dl creme fraiche, skyr eller yoghurt natural
3,5 dl. piskefløde
Læg husblas i blød og pres saften ud af mandarinerne.
Varm saft og rørsukker op over svag varme til sukkeret er opløst. Lad det køle af til ca. 35 C. Rør creme fraiche i og pisk fløden til let skum.
Vend fløden i og rør roligt. Hæld ca. 3/4 op i formen og tag cookie-indlægget ud af fryseren. Befri den for kageplast og læg den roligt ned i moussen. Sørg for at der er mousse rundt om indlægget og at både cookie og mousse flugter med kanten af formen.
Frys kagen natten over. Pak hele formen tæt ind i husholdningsfilm, og pak den først ud når den skal overhældes med glaze eller sprayes med Velvet spray som her.