En lækker og saftig kage med en god frisk creme oven på en sød mazarinkagebund.
Mazarinkagebund
ca. 12-15 personer
400 g sukker
400 g smør, blødgjort
400 g marcipan
6 æg
100 g hvedemel
130 g 50-70% mørk chokolade
Friske bær, evt. guldstøv, evt. små chokoladekugler
Tærteform 31x21 eller større
eller 2 stk aflange 35x12 cm
Smør tærteformen, læg et stykke bagepapir i bunden og drys tyndt lag mel langs kanterne. Så er kagen nemmere at få ud.
Rør sukker og smør lyst i et par minutter. Tilsæt revet marcipan. Tilsæt æg, et ad gangen. Vend til sidst melet i med en dejskraber og fordel i formen. OBS der skal være plads til at kagen kan hæve, så hæld op til der er 1 cm til kanten af formen. Overskydende dej kan evt. fordeles i små portionstærteforme. Kagen bages ved 175 C i ca. 1 time. Hold øje efter 40 minutter, hvor overfladen kan blive for mørk. Dæk med papir eller en anden bageplade. Test med en tandstikker om kagen er færdigbagt efter 50 minutter.
Tag bageformen ud og lad kagen stå 5 minutter. Så fordeles hakket chokolade, og efter nogle minutter smøres den nu smeltede chokolade ud. Lad kagen køle helt af inden den forsigtigt fjernes fra formen.
Tærten kan med fordel bages dagen før og pakkes tæt ind i husholdningsplast.
Kagen kan også fryses når chokoladen har sat sig og kagen er blevet helt kold.
Creme
200 g creme fraiche 38% (vigtigt den er 38% og ikke mindre)
100 g mascarpone
100 g piskefløde
50 g flormelis
2 tsk vaniljepasta
Evt. fint revet skal fra en øko citron (tilsættes til sidst)
Pisk alle ingredienserne sammen til konsistensen bliver fastere og kan holde formen. Pas dog på ikke at piske så meget, at cremen skiller. Rør forsigtigt citronskal i. Opbevares køligt indtil servering.