
Dubai Chokolader er et kæmpe hit i øjeblikket. Kendetegnet er mælkechokolade med grønne og gul/guld pynt.
Det er nemt at tilberede selv for der er ganske få ingredienser. Jeg fandt færdigristet Kadayif (fint strimlet filodej) i en udenlandsk grønthandler og pistaciecreme i en større dagligvareforretning. Pistaciecremen er ret dyrt for en lille mængde. Der kan tilsættes Tahin, men det behøves ikke. Smagen er ganske lækker og helt klart på min htiliste, så der er lavet forskellige Dubai chokolader allerede.
Det er nemt at tilberede selv for der er ganske få ingredienser. Jeg fandt færdigristet Kadayif (fint strimlet filodej) i en udenlandsk grønthandler og pistaciecreme i en større dagligvareforretning. Pistaciecremen er ret dyrt for en lille mængde. Der kan tilsættes Tahin, men det behøves ikke. Smagen er ganske lækker og helt klart på min htiliste, så der er lavet forskellige Dubai chokolader allerede.
Chokoladen på billedet herunder med den orange farve, har fyld af abrikos og nødder.
Dubai fyld
200 g pistaciecreme
35 g færdigristet Kadayif
200 g pistaciecreme
35 g færdigristet Kadayif
evt. en stor tsk. tahin
Smelt let pistaciecremen for at blødgøre den lidt. Tilsæt evt. tahin. Rør Kadayif i og fyld i chokoladerne. Når cremen har sat sig kan chokoladerne lukkes.
50 g hasselnødder (eller anden type nød)
50 g saltet peanuts
50 g abrikoser (tørret men alligevel friske og bløde)
1 spsk. honning
Evt. lidt abrikosmarmelade
Chokolade til støbning (hvid eller lys chokolade)
Læg abrikoser i blød i kogende vand i 10-15 minutter. Dryp af og aftør.
Blend nødder til riskorns-størrels. Hæld i en skål.
Blend abrikoserne til mos og tilsæt nødderne og honning. Hvis ikke konsistensen er blød nok eller der mangler abrikossmag, kan der tilsættes abrikosmarmelade.
Fordel i formen.
Fordel i formen.
Hvis der er fyld tilovers kan der formes små kugler, som efter 30 min i fryser, dyppes i smeltet chokolade. Drys evt. med lakridsgranulat.