søndag den 21. december 2014

Fyldte chokolader med karamel



Opskrift til fyldte chokolader med karamelcreme.

Opskrift:
ca. 50 stk.
150 g karamelchokolade fra Callebaut eller alm. mælkechokolade
1,25 dl. piskefløde
1 tsk. Karamelekstrakt Dr. Oetker (undlad hvis du bruge karamelchokolade)

Evt. ½ spsk Cuba Caramel Vodka 30%

Ca. 300 g chokolade - mørk eller lys



Hak chokoladen fint. Kog piskefløden op og hæld over chokoladen. Rør stille og roligt rundt indtil massen er homogen (ens). Tilsæt karamelekstrakt og evt. cuba Caramel Vodka.

Stil massen på køl, hvorefter den evt. sprøjtes ud i passende toppe (min karamel var ikke så hård, så det kunne snilt lade sig gøre).
Fyld nogle huller ca. ½ op i chokoladeformen med den smeltede lyse eller mørke chokolade. Tilsæt karamel - enten som en top eller sprøjt den direkte i formen. Fyld mere chokolade i formen og bank hele formen i bordet flere gange, så luftbobler forsvinder.
Stil formen i køleskabet ca. 20 min og vip chokoladerne ud.