onsdag den 31. december 2014

Godt Nytår


Rigtig godt nytår og tak for det gamle.

Årets sidste kage er en rigtig spændende nytårskage med 3 skønne champagnebunde, et tykt lag blåbærmousse og skøn ganache af hvid chokolade med lime og lyserøde macaron-stykker.
Kagen er smurt op med Wiltons creme tilsat champagne-essens.
Overtræk er FunCakes marcipan (farvet gul og herefter sprøjtet med guld). Langs kanterne er et bånd af sort fondant og påsat guldperler fra Dr. Oetker.
I midten af kagen er sat et sugerør og heri sættes nytårspynten.

Kagen måler 17 cm og er 11 cm høj.

De bedste ønsker for 2015 fra mig til dig :)



Opskrift champagnebunde
280 g mel
2 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
2 æggeblommer
150 g blødt smør
200 g sukker
2 dl champagne

100 g sukker til marengs
2 æggehvider

Sigt mel, bagepulver og salt sammen. Pisk smør og sukker luftigt og tilsæt æggeblommerne en ad gangen. Rør melblandingen og champagnen i, lidt ad gangen til en glat masse.

Til marengs piskes æggehviderne stive. Tilsæt sukker lidt efter lidt, mens der piskes til marengsen bliver hvid og stiv.
Vend den forsigtigt i dejen og fordel dejen i 3 smurte og melede forme a 16-18 cm eller 2 forme a 22 cm.
Bages ved 180 grader i ca. 25-30 minutter. De skal være let gyldne og der må ikke hænge dej ved, når man stikker en tandstik i kagen. Lad dem afkøle helt.
Opskriften er fra Amo.

Blåbærmousse
2,5 dl piskefløde
1,5 tsk vaniljesukker
300 g blåbær (frosne)
3 spsk sukker
1 stk. husblas

Læg husblas i blød i iskoldt vand.
Kog lidt vand op og tilsæt blåbærene. Kog op igen og lad koge ca. 1 minut. Hæld bærrene i en si og drys sukker over. Lad sukker smelte over bærrene mens de køler lidt af.
Blend 2/3 af bærrene og vrid vandet fra husblasen og opløs den i de stadig lune bær.
Pisk fløden med vaniljesukker og bland de blendede bær i. Rør herefter de hele blåbær i og fyld i kagen.

Hvid ganache med lime
2,5 dl piskefløde
100 g hvid chokolade
2 limefrugter (usprøjtet)
1 stk. husblas

evt. macarons

Læg husblasen i blød i iskoldt vand.
Hak chokoladen fint og varm fløden op til kogepunktet. Hæld den over chokoladen og rør rundt til chokoladen er udrørt.
Vrid husblasen og tilsæt og rør igen.
Riv skallen af limefrugterne og tilsæt. Læg husholdningsfilm over fløden helt ned til overfladen og køl den i minimum 6 timer.
Pisk fløden og rør evt. grove stykker af macarons i. Fyld i en kage.