mandag den 22. december 2014
Julesmåkager 2014
Småkagerne til julen er stort set en genganger.
Der er de altid skønne og let spicy pebernødder. Både i normal størrelse og som julemænd.
Der er også de friske appelsinspecier og så er der årets nyhed:
Havregryn/chokolade/peanutbuttercookies
Til rigtig mange småkager! (gem noget dej i fryseren til en anden gang)
7,5 dl havregryn
2,5 dl. hvedemel
1 tsk natron
2 tsk kanel
1/4 tsk friskrevet muskat
1/4 tsk salt
225 g usaltet smør, stuetemperatur
2,5 dl peanutbutter
2,5 dl. sukker
2,5 dl. brun sukker
2 store æg
1 tsk. vanilje ekstrakt
200 g halvmørkt chokolade, hakket
Tænd for ovnen på 185 grader.
Bland havregryn, mel, natron, krydderier og salt.
I en anden skål røres smør, peanutbutter og begge sukkerarter indtil det bliver blødt og cremet. Tilsæt et æg ad gange og rør ca. 1 min efter hvert æg.
Rør på lav hastighed mens der af flere omgange tilsættes de tørre ingredienser. Rør til det kun lige er blandet.
Bland til sidst den hakkede chokolade i.
Stil dejen koldt ca. 1-2 timer eller gerne natten over, så bliver det nemmere at forme ens småkager.
Saml en spiseske fuld dej og form den til en rund kugle. Pres kuglen let flad. Gør plads på bagepladen mellem kuglerne. Dejen flyder ud.
Bag kagerne ca. 10-13 minutter - pas på de ikke bliver brændte/for mørke i bunden. Lad dem køle et øjeblik inden de løftes til en rist, hvor de skal afkøle helt så de bliver faste.
Opbevar dem i en lufttæt beholder - evt. med en hængelås, hvor kun du har nøglen ;)