mandag den 27. august 2018

Små citronkager med glaze



Den skønne citronkage fra sidste weekend måtte prøves igen, denne gang som små portionsstørrelser. Det gode ved dem er, at man kan kan have dem i fryseren og så lige hapse et par stykker op når man synes det er fortjent eller gæster melder deres ankomst.

Selve kagedelen og moussen er opskriften fra "5 x citron" og glazen kan ses herunder.

Gul glaze
til en lille kage ca. 16-18 cm eller 3-4 små kager
3 blade husblas
75 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona
50 ml piskefløde
25 ml vand
75 g sukker
75 g glukosesirup
evt. 1/2 vaniljestang, korn heraf
1-2 dråber gul pastafarve

Udblød husblassen i koldt vand. Hak chokoladen fint, og kom det i en høj kande, hvor du kan få en stavblender ned.
Bring fløde, vand, sukker, glukosesirup og vaniljekorn til kogepunktet i en gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme flødeblanding.
Hæld fløden over chokoladen og før stavblenderen roligt ned mens du holder kande og blebder skrå. Ret stille kanden og blender. Træk langsom blenderen op når glazen er ensartet. Så kan du stort set undgå at få luftbobler i glazen. Rør pastafarven i. Dæk overfladen med film, og lad den køle ned til ca. 30 grader.

Når glazen er klar, tages kagerne ud af fryseren og stilles på f.eks. et lille glas, der er mindre i diameter end selve kagen. Sørg for at have noget under til at opsamle overskydende glaze. Hæld nu glazen over de dybfrosne kager og lad det dryppe af et par minutter. Ønsker du 2 lag glaze kan du overhælde den glaze, der er opsamlet under kagerne - det skal ske lidt hurtigt.
Hvis der hænger dråber af glaze under kagerne, så fjern forsigtigt disse med en lun paletknit. Flyt kagerne over på et serveringsfad og stil kagerne til optøning i køleskab ca. 3 timer og pynt inden servering.

Overskydene glaze kan gemmes i køleskab i en uges tid og forsigtigt lunes til en ny kage.

Opskriften på glaze er fra Maja Vase.