onsdag den 25. september 2019
En festlig fætter
For tiden er det in at lave Fault Line kager.
Det skal du bruge
En kage (minimum 10 cm høj, gerne højere for større effekt)
1 portion frosting/smørcreme f.eks. SMBC med hvid chokolade og citron
Blandet krymmel, delt i små og store dele
Smør kagen let op med den hvide creme. Stil kagen på køl mindst 1 time, til den er fast og "tør".
Tag lidt af cremen fra skålen og farv den i en anden farve. Tag den kolde kage ud og smør en linje med den farvet creme. Skrab cremen af, så der kun er et tyndt lag tilbage. Pres med håndfladen krymmel ind mod cremen. Brug kun de små dele af pynten, ellers kan det give problemer, når den hvide creme skal påføres over og under.
Smør dernæst et tykt lag af den hvide creme over og under den pyntede linje. Pas på ikke at få krymmel ind i den hvide creme. Skrab forsigtigt den hvide creme af til en passende tykkelse. For mig virkede det bedst med først at skrabe af for oven, så for neden.
Sæt nu de store dele af krymlen på. Pynt til slut toppen af kagen.
Gode råd
Brug en virkelig god smørcreme for der skal en hel del på kagen.
Sørg for at første opsmøring er helt fast og kold.
Vent med de store dele i krymlen (kugler, stave mv). De skal først på når kagen er helt opsmurt.
Brug noget stort under kagen, når krymlen påføres, f.eks. låget fra en kageæske, ellers har du krymmel over det hele.
Fadet kagen står på skal være rent og tørt, når krymmel påføres, ellers sætter det sig fast på fadet.
Denne kage var left-overs fra en nylig fødselsdags kage. Kagen måler Ø15 cm og er 11,5 cm høj.