lørdag den 5. oktober 2019

Banan/chokolade og lakrids/citron cupcakes



Her er to af mine yndlingscupcakes. Opskriften til banan og chokoladecupcakes bruger jeg også når jeg bager en hel banankage. Denne gang prøvede jeg en ny chokoladefrosting, som blev tilsat en anelse orange essens. Det giver lige et ekstra pift.

Banan/chokolade cupcakes
125 g smeltet smør
185 g sukker
2 æg
150 g mel
½ tsk. bagepulver
1 tsk natron
½ tsk. vaniljesukker
2 spk. mælk
200 g bananmos (ca. 2 mellemstore)
100 g groft hakket chokolade

Tænd for ovnen på 200 grader.
Sæt papirsforme i en muffinform.
Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. Tilsæt smørret i en tynd stråle.
Bland mel med bagepulver, natron og vaniljesukker. Mos bananerne og bland dem med den hakkede chokolade.
Bland æggemassen med melblandingen og tilsæt til sidst banan/chokolade sammen med mælken.
Hæld i formene men max. lidt over halvdelen. De hæver meget. Bag ved 200 grader i ca. 20 min. Hold øje med at de ikke bliver for mørke på overfladen.

Chokoladefrosting
Nok til ca. 10 cupcakes
115 g smør, stuetemp.
190 g sigtet flormelis
30 g sigtet kakaopulver
1 tsk vaniljepasta eller vanilje ekstrakt
30 ml fløde (evt. mere)
Evt. 1/2 tsk. orange ekstrakt

Pynt: Nifty Nozzles tyl og en lille guldfarvet hjemmelavet chokolade



Rør smør og halvdelen af flormelis godt sammen. Tilsæt resten af flormelis sammen med kakao, vanilje og evt. orange ekstrakt. Rør det hele et par minutter ved høj hastighed. Tilsæt fløden i en tynd stråle mens der røres stille og roligt. Skru op og pisk et minut eller to. Ønskes en mere blød konsistens, kan der tilsættes lidt mere fløde.
Frostingen kan dobles op og bruges som opsmøring til en kage.



Lakridscupcakes med citronfrosting har en skøn mild lakridssmag og der er to muligheder for citronfrosting. Se herunder.



Lakridscupcakes
12-14 stk
160 g blødt smør
250 g sukker
1 tsk. vaniljepasta (fra Dr. Oetker)
3 æg
250 g mel
2 tsk. bagepulver
3-4 tsk. Raw lakridspulver
1,5 dl mælk

Tænd for ovnen på 180 grader.
Bland det bløde smør, vaniljepasta og sukker, og pisk det hele luftigt i 5-7 min.
Tilsæt et æg ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg.
Bland mel, bagepulver og lakrids og rør i dejen skiftevis med mælken.
Fordel dejen i muffinforme, hæld kun 3/4 op i formen – og bag ved 180 grader i 20-25 minutter.

Citronfrosting
SMBC med hvid chokolade og citron
eller
250 g steutemp. (u)saltet smør
500 g sigtet flormelis
2-3 tsk. citron essens
2-3 spsk mælk eller fløde

Rør smør og halvdelen af flormelisen sammen. Tilsæt gradvis mere flormelis. Tilsæt til sidst citron og endelig fløde indtil konsistensen er som ønsket.