mandag den 23. december 2019

Røde hjerter med hindbærganache



Små søde hjerter, der glimter på chokoladefadet.

Røde hjerter med hindbærganache
24 stk
225 g mørk chokolade
Rød glimmer fra Odense Marcipan

Puds formen med vat. Det gør chokoladen ekstra skinnende. Pensl formen med den røde glimmer. Vend formen på hovedet og ryst overskydende glimmer ud.

Temperer chokoladen og fordel den i formen. Bank formen i bordet et par gange. Vend så formen på hovedet og lad overskydende chokolade falde ud på et stykke bagepapir.
Stil formen køligt til chokoladen har sat sig.

Hindbærganache
70 g Ruby chokolade
2 spsk piskefløde
1,5 spsk kraftig hindbærsaft (fra kogte og sigtet hindbær kogt med 2 spsk sukker)
5 g smør

Smelt chokoladen i piskefløden over vandbad og rør det rundt til det samler sig. Tilsæt den lune hindbærsaft og smørret i den varme chokolade. Bland det hele godt og lad det køle af. Konsistensen bliver som tyk honning, og endnu mere fast efter det har være på køl.

Fyld ganache i formens huller og lad der være ca. 2-3 mm luft til kanten. Lad chokoladeskaller med fyld sætte sig gerne et par timer.
Temperer den overskydende chokolade fra skallerne og luk hullerne med denne. Skrab overfladen helt ren.
Lad de færdige chokolader stå på køl i mindst en time inden de vendes ud. Opbevares på køl.