tirsdag den 23. juni 2020

Midsommer kage



Skt. Hans aften skal vi nyde denne kage, der består af 3 lyse bunde med hvid chokolade. Mellem kagebundene findes der nederst en hyldeblomstmousse og øverst en citronmousse.
Kagen er smurt op med et tyndt lag citroncreme og yderst er en købt vaniljefrosting.



Kagen er pyntet med fine små tørret blomster og forskellige sukkerkugler.

Bunde
2 æg
75 g sukker
1 tsk vaniljesukker
2 tsk. vand
75 g hvedemel
1/4 tsk bagepulver
50 g hakket hvid chokolade
3 forme a 16 eller 18 cm
Kageplast (til samling af kagen)

Tænd ovnen på 180 grader.
Smør bunden i de 3 forme og læg et stykke bagepapir i bunden. Siderne skal ikke smøres eller fores med bagepapir.
Pisk æg, sukker, vaniljesukker og vand i mindst 5 minutter ved middel/høj hastighed.
Bland mel og bagepulver og sigt det i æggemassen. Vend dejen roligt sammen med en dejskraber. Vend til sidst den hakkede hvide chokolade i dejen.
Fordel dejen i de 3 forme og bag dem i ovnen i ca. 10-12 minutter. De skal blive let gyldne på toppen.
Lad dem køle helt af i formen. Stil herefter bundene i køleskabet, så bliver de nemmere at flytte rundt på.

Hyldeblomstmousse
2 blade husblas
1,5 dl hyldeblomstsaft, koncentreret
1 spsk. citron- eller limesaft
evt revet skal fra 1 limefrugt
1 dl. cremefraiche 18 %
1,5 dl. piskefløde

Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.
Varm hyldeblomstsaften og citronsaft op til kogepunktet. Tag fra varmen og opløs husblas heri.
Lad saften køle af til ca. 35 C og rør så cremefraiche i. Pisk fløden til blød skum og vend forsigtigt det hele sammen. Fordel på nederste kagebund. Læg forsigtigt miderste kagebund på. Stil på køl i en times tid.

Citronmousse
1,5 blade husblas
Saft fra 2 citroner
Skal af 1 lille citron
75 g sukker
1,5 æggeblommer
2,5 dl piskefløde

Husblas udblødes i en koldt vand i minimum 10 minutter.
Citronsaft, den revet skal og sukker kommes i en kasserolle, og koges op indtil sukkeret er smeltet, afkøles derefter 4-5 minutter.
Æggeblommerne kommes op i kasserollen til sukkerlagen og gryden varmes op over svag varme. Pisk energisk med et piskeris i gryden indtil massen bliver lidt tyk og cremet. Det tager ca 5-6 minutter. Vend derefter husblas i den lune creme, så det smelter godt sammen. Afkøles i 15-20 minutter.
Fløden piskes til let skum, og vendes sammen med citroncremen lidt ad gangen. Moussen er meget tynd, og skal derfor lige på køl 10 minutter inden den hældes i formen. Læg den øverste kagebund på moussen og lad hele kagen stå på køl til næste dag.

Citroncreme
100 g usaltet smør
200 g flormelis
1-2 spsk fløde eller mælk
1 lille tsk. citron essens eller frisk citronsaft

Pisk blødt smør og flormelis i 5 minutter. Tilsæt fløde og citron essens. Der kan tilsættes mere fløde hvis cremen virker for fast og mere flormelis hvis den virker for tynd.