tirsdag den 25. august 2020

Brownie med 3 x hindbær



Nederst først en skøn brownie med ristet nødder, herpå et lag hindbærkompot, så et lag hindbærganache og yderst en hindbærmousse. Pynten er spiselige tørret blomster fra MillMotar og friske hindbær samt sølv.

Brownie
120 g mørk chokolade
50 g smør
2 æg
175 g sukker
30 g sigtet kakaopulver
1 godt mip flagesalt
100 g hakket mørk chokolade
50 g ristet nødder, f.eks. pecan
Kageplast
Bageform 16 cm.

Smelt smør og chokolade over vandbad. Rør æg og sukker let sammen i en skål og tilsæt den varme chokolade/smør. Vend kakaopulver og salt i. Vend til sidst chokolade og ristet hele nødder i. Hæld dejeen i en kageform med bagepapir i bunden og bage midt i ovnen i ca. 35 min ved 175 grader. Kagen skal stadig være let bevægelig når du tager den. Den sætter sig efterfølgende.

Rengør formen du bagte kagen i og for kanterne med kageplast. Læg kagebunden tilbage i formen. Sørg for at kagen går helt ud til kanterne. Pres evt. lidt på toppen, så den også bliver plan.



Hindbærkompot
1/4 ark husblas
200 g hindbær
1 tsk vand
25 g sukker
1 tsk vaniljesukker

Kog bærrene op i 1 tsk vand - lad dem simre et par minutter. Si saften fra og gem 50 g pure til ganachen.
Hæld den resterende kompot tilbage i gryde og tilsæt sukker og vaniljesukker. Kog op under omrøring og tilsæt så det opblødte 1/4 blad husblas.
Lad det hele køle lidt af og smør så et lag på brownien.

Hindbærganache
175 g hvid chokolade
50 g hindbærkompot
60 ml piskefløde
3 tsk vaniljesukker

Smelt chokoladen over vandbad. Kog fløde, hindbær og vaniljepasta op og hæld det herefter over den smeltede chokolade af 2 omgange. Rør i midten af skålen indtil ganachen begynder at samle sig.
Fordel hindbærganachen over kompotten på kagen og stil på køl, evt. til næste dag.

Hindbærmousse
2 blade husblas
200 g frosne hindbær
100 g rørsukker
2 spsk citronsaft
0,5 dl yoguhrt 10%
2 dl piskefløde
Silikoneform 18 cm (mindst 2 cm højere end kagebund med kompot og ganache)

Læg husblas i blød i koldt vand. Kog bær, sukker og citronsaft op og lad det simre i 5 minutter. Si saften fra og rør husblad ud heri. Lad det køle 10 minutter. Rør yoghurt ud i bærrene og vend tilsidst letpisket flødeskum i.

Befri den frosne kage med kompot og ganache og sæt den i silikoneformen. Hæld hindbærmousse ned langs kanterne og sørg for at komme helt ned til bunden. Bank formen forsigtigt i borden undervejs. Dæk til sidst overfladen af kagen og hæld mousse i formen til du når kanten af silikoneformen. Stil på frost minimum 24 timer.

Befri den bundfrosne moussekage fra silikoneformen og stil den på et serveringsfad. Lad den tø op i køleskab i 8 timer. Pynt som du har lyst til.

Kagen blev serveret til en fødselsdag for familie og venner til et kagebord.


Alt er inspireret ud fra flere af Maja Vases skønne opskrifter.